İzmir'in Robin Hood'u, Korsan ile Savaşa Devam Diyor

İzmir'in Robin Hood'u, Korsan ile Savaşa Devam Diyor

İzmir Emlak Kulübü Derneği (İZEMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün korsan emlakçılara karşı savaşa devam edeceğini belirtti.

Daha önce Medya Ege'de yayınlanan haberde İzmir'de muhtarlardan avukatlara, bakkallardan kapıcılara bir çok meslek grubunun korsan emlakçılık yaptığını ve bu rakamın gittikçe çoğaldığı konusuna dikkat çeken İzmir Emlak Kulübü Derneği (İZEMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün, korsan emlakçılarla savaşa devam edeceğini belirtti. Medya Ege'ye yaptığı değerlendirmede İzmir nüfusunun neredeyse dörtte birinin korsan emlakçılık yaptığını belirten Akgün, "İzmir’de ilk önce 300 Bin kaçak emlakçı var dedik, baktık ki mütevazi tespitler yapmışız. Sonra bir hesap yaptık verdiğim rakam asla gerçek değil ama neredeyse İzmir nüfusunun dörtte biri korsan emlakçılık yapıyor" ifadelerine yer verdi.

ddddddddddddddd

İşte Akgün'ün o değerlendirmesi...

“ROBİN HOOD” KORSAN EMLAKÇILARA KARŞI

Avukat bey, korsan ortaklık yaptığı yasal emlakçıya demiş ki “Korsan emlakçılığı fazla dillendirmeyin, maliye takibe geçerse hepimiz hapı yutarız para kazanamayız”

Aklını başkasının aklına emanet eden emlakçı, konut satışı konusunda iletişim bakiyesi yetersiz olduğu için ruhunu bu avukata satmış, sözleşmeleri veya icradan satılacak mazlumun malını araya formalite olarak girip, “Emlakçıda var” diyen avukatın verdikleriyle emlak işi yaptığını zanneden bunun gibi zavallılar topluluğu maalesef piyasada oldukça fazla.

İzmir’de ilk önce 300 Bin kaçak emlakçı var dedik, baktık ki mütevazi tespitler yapmışız. Sonra bir hesap yaptık verdiğim rakam asla gerçek değil ama neredeyse İzmir nüfusunun dörtte biri korsan emlakçılık yapıyor.

İzmir’de odalara ve derneklere kayıtlı 12.000 civarı emlakçı var. Net rakamları öğrenmek isteyen odaları arasın, üyesi olmadığım çıraklık ve ustalık belgesi veren “Emlak Esnaf Odası” kesin kayıt vermiyor.

Bu arada dikkati başka yere çekmek istiyorum. Yabancı şirketler Franchising adı altında 50-100 Bin ABD Doları ödeyerek isim hakkı almak isteyen vatandaşlardan milyonlarca dolar toplamakta ve bu parayı yurt dışına çıkarmaktadırlar. Kiralamış oldukları ofislerde bir “Ana Kraliçe “ Bir asistan, bir Toplantı odası ve satış temsilcileri için onlarca masa ve bir kasa. Yapılan 100-150 Bin TL yatırım sonucunda iddialı bir şekilde emlak piyasasına ani giriş yapıyorlar.

Bu tip yabancı menşei şirketlerin Türkiye’ye gelmesi emlak piyasasına kaliteyi aynı zamanda da piyasaya on binlerce ayakçı emlakçı modelini inşa ettiler. Girişte eğitim adı altında satış temsilcileri soyulmaya başlanarak ayrı bir kazanç kapısını aralayan bu tip yabancı şirketlere satış temsilcisi adı altında başlayanlar daha sonra kendilerinin kullanıldığını anlayarak ikişer, beşer ayrılarak ya kendi ofislerini açmaktalar veya korsan emlakçı olarak çeşitli enstrümanlarla ve argümanlarla ekonomiyi zarara uğratmaktadırlar.

SGK ve Vergi daireleri, son zamanlarda türeyen ve emlak işi yapan bu tip şirketleri mercek altına almak zorundadır. Tek ofiste 150 satış danışmanımız var diyen bu yabancı şirketlerde kaç kişi SGK’ ya bildirilmiş ve satışlarda hangi faturalar kesilmiştir.

Bu şirketlere girip de ayrılan kişi sayısı kayıtlı emlakçı sayısının üstündedir. Bu da eşittir “Korsan Emlakçı” enflasyonudur.

Sayın avukatımıza şu meşhur Franchising şirketlerinden ayrılıp gelen korsan emlakçının biri “Vatandaş beni atlattı komisyonumu nasıl alırım? vatandaştan yer göstermeye imza aldım” sorusuna Avukat bey “Sen mükellef değilsin ama bir formülünü buluruz” dememelidir. Formülün sonucu, yasal olmayan yollarla bu işi yasal yapan bedelini ödeyen emlakçılara vurulan bir darbedir.

Bu arada mükellef olmayan emlak işi yapanlara vatandaş neden ofisini ve vergi levhasını sormuyor bunu anlamadım.

Vatandaş, kazıkçı “Emlak Portalları” ndan elde ettiği verilerle korsan emlakçılarla temasa geçiyor!

Yeni bir korsan emlakçı hikayesi nde buluşmak üzere Hoşçakalın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.