İzmir’in şampiyonu Gaziemir

İzmir’in şampiyonu Gaziemir

Gaziemir Belediyesi’nin katkılarıyla, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği Halk Oyunları İzmir İl Birinciliği Yarışması’nda

 

Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Ekibi, İzmir Yöresi oyunlarıyla Yıldızlar Düzenlemeli Dal ve Büyükler Düzenlemeli Dal’da birincilik kazandı…Gaziemir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Gaziemir Belediyesi’nin birlikteliğiyle düzenlenen İzmir İl Birinciliği yarışmasında iki kategoride birinci oldu. Gaziemir Spor Salonu’nda düzenlenen İzmir İl Şampiyonası’nda İzmir Sahne Sanatları Halk Oyunları, İzmir Çınar Kültür Gençlik Spor Kulübü, Aliağa Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, Bayraklı Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, Border Gençlik Spor Kulübü, Karabağlar Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü, Yalı Dans Gençlik Spor Kulübü, Hürriyet Halk Dansları Gençlik Spor Kulübü, Hancı Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü, Kordelya Gençlik Spor Kulübü, Torbalı Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, Karşıyaka Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, Ata Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü, Ayaz Halk Dansları Gençlik Spor Kulübü, İzmir Folklör Gençlik Spor Kulübü, Tuana Sanat Gençlik Spor Kulübü yarıştı.

Hedef Türkiye şampiyonluğu

Geleneksel Düzenlemeli Dal ve Geleneksel Düzenlemesiz Dal’da minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde düzenlenen yarışmada Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Ekibi Yıldızlar Düzenlemeli Dal ve Büyükler Düzenlemeli Dal’da yarıştı. 16 ekibin yarıştığı şampiyonada Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Ekibi, İzmir Yöresi oyunlarıyla Yıldızlar Düzenlemeli Dal ve Büyükler Düzenlemeli Dal’da birinci oldu. İl birincisi olmanın mutluluğunu yaşayan ekip önce bölge birincisi olmayı daha sonra da Türkiye Şampiyonu olmayı hedefliyor.

Yarışma boyunca ekibin yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yarışmacıların heyecanına ve mutluluğuna ortak oldu. Sergiledikleri performansla birincilik kazanan ekibi kutlayan Başkan Şenol, “Bugüne kadar aldığınız birçok başarıyla gurur kaynağım oldunuz. Daha çok çalışarak daha büyük başarılar kazanacağınıza yürekten inanıyorum. Sizleri gönülden kutluyorum” diyerek ekibin mutluluğuna ortak oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.