İzmir'in siyasileri Tarihi Kemeraltı için Bakan Ersoy'la görüştü

İzmir'in siyasileri Tarihi Kemeraltı için Bakan Ersoy'la görüştü

AK Parti İzmir Milletvekili Bilal Saygılı, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'la, Tarihi Kemeraltı Çarşısının UNESCO Daimi Listesi'ne alınması için görüştüklerini duyurdu.

MEDYA EGE - Tarihi Kemeraltı Çarşısı, geçtiğimiz yıl UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer almıştı. Bu karardan sonra çarşının, UNESCO Daimi Listesi'ne alınması için harekete geçen İzmirli siyasiler, çalışmalarını Bakanlık düzeyinde yürütmüştü.

Bu kapsamda İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ve TARKEM heyeti, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti.

f2ilsbgxcaame30.jpg

AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı, ziyareti sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaşarak duyurdu.

Başkan Saygılı, ziyarete ilişkin şunları aktardı; "İzmir’in her nefesi ve her karışı için; defalarca yollara düşmüştük; bugün yine düştük… UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın UNESCO Daimi Listesi'ne alınması çalışmalarına desteğimiz sürüyor. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ, İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer ve İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu (TARKEM) heyetiyle birlikte Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret ettik. “İzmir’i kalkındıracak, İzmirli hemşerilerimizin yüzünü güldürecek her işte taşın altına elimizi koyarız” demiştik… Özünde ‘Millete Hizmet’ olan, vatandaşların ve şehirlerin mutluluğu için çalışan bir siyasi anlayışın temsilcileri olarak yolumuza devam edeceğiz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.