İZMİR’İN SÜREKLİ’LİĞİ OLAN KAYA GİBİ VEKİLLERE İHTİYACI VAR!

İZMİR’İN SÜREKLİ’LİĞİ OLAN KAYA GİBİ VEKİLLERE İHTİYACI VAR!

Önder Şengüler yazdı

Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’den muhalefete seslendiği konuşmasında , seçim tarihini Haziran 2023 olarak ilan etti. Artık seçim havasına girmiş bulunuyoruz. Bu seçim Türkiye’nin kaderi açısından yaşayacağımız en önemli seçimdir.

Bu kadar önem arz eden Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesi Mevcut Vekillerimizin durumlarına kısaca bir değinmek istedim.

BİNALİ YILDIRIM

Son Başbakanımız , efsane Ulaştırma bakanlığı dönemi ile tüm Türkiye’nin taktirini kazanmış olan Sayın Binali Yıldırım 67 yaşında , İTÜ Gemi inşa ve Deniz Bilimleri Fak. Mezunu çok donanımlı bir isimdir. Şuan Genel Başkan Vekilliği görevini sürdüren Sayın Yıldırım , Cumhurbaşkanımızın yakın yol arkadaşı olarak İzmir’den yine 1. Sırada Vekil listesinde olacaktır.

HAMZA DAĞ

11 yıldır aralıksız olarak Milletvekilliği görevini sürdüren Sayın Hamza Dağ 42 yaşındadır. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Sayın Dağ , Ak Parti Genel Başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir. Ak Parti’de şuan belirsiz bir durumda olan 3 dönem kuralına takılmaz ise Milletvekilliği listesinde ismi kesin olacaktır.

780x411-ak-partili-hamza-dagdan-kaftancioglu-yorumu-chpnin-anlayisinda-sadece-kaos-uretmek-var-1652449270630.jpeg

MAHMUT ATİLLA KAYA

İzmir teşkilatlarının Atilla abisi , Atilla Vekili diye adlandırılan sayın Mahmut Atilla Kaya 49 yaşında , Ankara Üniversitesi Hukuk fakültesi mezunu bir avukattır. İzmir’in en çalışkan , en çok program yapan , Halk ve Teşkilat ile yakın ilişki içinde olan , hemen hemen İzmir’de siyasete ilgi duyan herkeste cep telefonu bulunan bir siyasetçidir. O kadar yoğun program yapıyor ki bizler onu takip etmekte zorlanıyoruz. En son bir kış günü Urla’da sanayi sitesinde yaptığı esnaf programında kendisine ayak uyduralım dedikten sonra 3 gün yataktan çıkamadım. Fena halde üşütmüştük tüm ekip olarak. Bu kadar enerji dolu ve teşkilat ile barışık olan bir ismin listeye yazılması konusunu tartışmaya bile gerek yok sanırım. Mahmut Atilla Kaya Vekilimiz 2. Sıradaki yerini korur.

mahmut-atilla-kaya.jpg

CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI

Mardinli olan Sayın Ceyda Bölünmez Çankırı 44 yaşında , Başkent Üniversitesi , meslek yüksek okulu , 2 yıllık büro yönetimi mezunudur. Ak Parti’de lisans mezunu olmayan nadir Vekillerden olan Sayın Çankırı , İzmir’de yaşayan Mardinli seçmene hitap etmesi açısından bir avantaj olarak listeye dahil edilmişti. İzmir’de sürekli aynı ilçe başkanı ile tüm temaslarını sürdürmeye çalışan Sayın Çankırı’nın İzmir’in yol ve güzergahlarını henüz öğrenemediği bilgisine sahibiz. Mardinli Konak İlçe Başkanı ile beraber girilen seçimlerde Konak Kadifekale bölgesinde tüm mahallelerde CHP birinci parti olarak çıktı. Bu durumdan sebep Ceyda Vekilin Mardinli seçmen üzerinde hiç bir etkisinin olmadığı kanaatine varıyoruz. Teşkilat ile sürekli uyum sorunu yaşayan ve ciddi anlamda agresif bir yapıya sahip olan Vekilimizin İzmir listelerinde kendine yer bulması imkansız gibi gözükmektedir.

ak-parti-izmir-milletvekili-ceyda-bolunmez-cankiridan-8-mart-dunya-kadinlar-gunu-mesaji.jpg

CEMAL BEKLE

İzmirli romanların Cemal abisi olan Sayın Vekilimiz 44 yaşında , Sakarya üniversitesi sosyoloji bölümü mezunu olan Cemal Bekle Vekilimiz mütevazi duruşu ve halkın içinden geliyorum duruşunu hiç bozmadı. Vekilimiz bu süreçte kendisinden beklediğimiz çıkışı bir türlü yakalayamadı. Son zamanlar telefonlara bakmadığı , vatandaşın içinde çok olmadığı , ulaşılması konusunda önüne setler koyduğu bilgisine sahibiz. Ben Cemal Bekle’nin ikinci dönem listede yer bulacağını sanmıyorum.

ALPAY ÖZALAN

Eski Milli futbolcu , Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi olan Milletvekilimiz Alpay Özalan Milli gururumuz ancak Teşkilat açısından bakacak olursak , çok gurur duyulacak bir emeği olduğunu henüz göremedik. 3 yıllık Vekillik sürecinde kendisini İzmir’de çok fazla görme şansını bulamadık. Şuan Meclis idari amirliği görevini yürüten Vekilimizin Teşkilat içinde karşılığı maalesef yok. Bu sebeple Alpay Vekilimizin ikinci dönem listede olmayacağını söyleyebiliriz.

NECİP NASIR

Aslen Bitlisli olan 63 yaşındaki Vekilimiz Sayın Nasır iş adamı kimliği ile öne çıkmaktadır. İnşaat mühendisi olan Sayın Vekilimizin gerek Özel Hastanesi olması , gerek İnşaat şirketlerinin olması nedeniyle ciddi bir yoğunluğu olduğu ve Teşkilatlara ve İzmir Halkına yeterli zamanı ayıramadığı bilgisine sahibiz. Necip Nasır Vekilimizinde 2023 listesinde olmayacağı teşkilatlarda söylenmektedir.

ak-parti-izmir-milletvekili-necip-nasir-yarinlarin-turkiyesi-genclerimize-emanet.jpg

YAŞAR KIRKPINAR

49 yaşında , ekonomist , Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan Sayın Yaşar Kırkpınar teşkilatın her kademesinde görev almış bir isimdir. Beyefendi , mütevazi ve çalışkan kimliği ile tanınan Sayın Yaşar Kırkpınar Meclis çalışmalarında en çok mesai harcayan Vekillerden biridir. Yoğun mesai harcadığı meclis gündemi sebebiyle Sayın Vekilimizi sahada ve teşkilat içi çalışmalarda çok fazla göremedik. Vekilimizin sosyal medyası da bu durumun sinyallerini vermektedir. Takipçi sayısı ve beğenisi Vekillerimizin Teşkilat ile uyumunun en büyük göstergesidir. Çok saygı duyduğum Yaşar Kırkpınar Vekilimizin 2023 listesinde olması için bence daha fazla efor sarf etmesi düşüncesindeyim.

İzmir Ak Parti Teşkilatının mevcut 8 Milletvekilinden 3 tanesinin yerini koruyacağı kesindir. Bu durumda seçilmesi garanti olan ilk sekiz de 5 yeni isim göreceğimiz hemen hemen netleşmiş durumdadır.

Adaylık sürecinin çok çetin geçeceği İzmir’de listelere girmek için bir çok isim yarış halinde olacaktır. Şuan liste de Mevcut vekillerimizin dışında yeri “banko” olacak isimleri de eklediğimiz de İzmir siyasetinin önümüzdeki günlerde çok hareketli olacağını söyleyebiliriz. Kıran kırana bir liste savaşının olacağı da aşikardır. Milletvekilliği listesinde ismi üst sıralarda olacak isimlere de kısaca göz atalım isterseniz.

Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyüp Kadir İnan’ın 2023 listesinde üst sıralarda yerini alacağı kesindir.

Ak Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin 3 yıldır başarı ile sürdürdüğü İl Başkanlığı görevini Aralık ayında bırakacağı ve aday olacağı düşüncesindeyim. Kerem Ali Sürekli 2023 listesinde üst sıralarda kendine yer bulacaktır.

surekliden-soyere-cittaslow-metropol-tepkisi-h262388-96d79.jpg

2018 seçimlerinde 5. Sırada kendine yer bulan Sayın Melek Eroğlu’nun 3. Sırada yeri garanti gözükmektedir.

İzmir MUSİAD Başkanı Sayın Bilal Saygılı’nın konumu ve son zamanlarda yaptığı çıkış ile listede kendine yer bulacağı kesindir.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak girdiği seçimlerde bir milyonun üzerinde oy alan Sayın Nihat Zeybekçi’nin listede yerini alacağı kesin gözükmektedir.

2023 listesinde olacağı kesin gibi gözüken 5 ismi de yazdığımızda İzmir Ak Parti’nin 8 kişilik Milletvekili listesinin hemen hemen dolduğunu söyleyebiliriz. İzmir’in gerçeklerini unutmamak lazım. Birileri şimdi çıkıp diyecek ki “8 nerden çıktı , biz 10 , 12 Vekil çıkartırız” bizde bu duruma inşAllah diyebiliriz , ancak zor.

İşte bu sebeple İzmir’de Ak Parti’nin Sürekliliği olan KAYA gibi Milletvekillerine ihtiyacı olduğunu söylüyoruz.

Kalın sağlıcakla , mutlu hafta sonları dilerim…

image-6483441.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.