İzmir'in Tanınan İşadamı Kavuk ve Kardeşi Gözaltında

İzmir'in Tanınan İşadamı Kavuk ve Kardeşi Gözaltında

İzmir'in ünlü ve tanınan işadamı FETÖ'den gözaltında

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'ye yönelik başlatılan operasyonlar çerçevesinde İzmir'de faaliyet gösteren Kavuklar Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk'un da içlerinde olduğu 10 kişi gözaltına alınarak karakola götürüldü.

Sabah gerçekleştirilen operasyon çerçevesinde gözaltına alınan 20 kişiyi İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun talimatıyla İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri gözaltına aldı. 

Çeşme'deki evinden...

Abdullah Kavuk'un Çeşme'deki evinden gözaltına alındığı öğrenilirken, operasyon İzmir merkezli 4 ilde gerçekleştirildi. Operasyonla beraber FETÖ'nün bazı imamları ve himmet sorumluları da gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı.
 
Evlerinden 1 dolar çıktı

Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinden bir dolar çıktığı öğrenilirken, Abdullah Kavuk'un da içinde bulunduğu kişilerin FETÖ'ye para sağladığı gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi. Öte yandan Abdulah Kavuk'un kardeşinin de memleketi Malatya'da polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.


Gözaltına alınan isimler arasında İzmir'in iş dünyası içerisinde FETÖ'nün imamlığını üstlenen kişiler olduğu da ortaya çıktı. Örgüt imamlarının FETÖ ve üyeler arasındaki iletişimi sağladıkları ve para akışını yönlendirdikleri öğrenildi. Polis tarafından yapılan operasyonda aynı zamanda  Kavuklar Holding'in hesaplarında da sürekli bir akış olduğu tespit edildi. Polis terör örgütüne aktarılan paraların nasıl aklandığını tespit edebilmek amacıyla holdingteki bilgisayarlara da el koydu.

Gediz Üniversitesi kurucuları arasındaydı

Cemaate yakın Gediz Üniversitesi'nin kurucu üyeleri arasında olduğu öğrenilen Kavuk, mütevelli heyeti başkanlığı görevini de cemaate yönelik operasyonların ardından eski bakan Işılay Saygın'a teslim etti. Ancak Gediz üniversitesinin kapatılmasına engel olamadı. 

Oğlu açıklama yaptı

Abdullah Kavuk'un oğlu Mehmet Kavuk bir açıklama yaparak adli süreci takip ettiklerini açıkladı.

2 bin çalışan 750 milyon ciro

45 yıl önce kurulan ve birçok alanda faaliyet gösteren Kavuklar Holding 2014'te 750 milyon liralık bir ciro elde ederken toplamda 2 bin kişilik bir çalışan kadrosuna sahip. Kavuk'un üstlendiği grup İzmir'in toplam perakende akaryakıt ihtiyacının yüzde 10'unu karşılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum