İzmir'in Tanıtımı İçin “3 Koldan” Taarruz

İzmir'in Tanıtımı İçin “3 Koldan” Taarruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin turizm pastasından daha fazla pay alması için üç kurumun önderliğinde tanıtım atağı başlatılacağını açıkladı.

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun 59. toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin tanıtımı için üç önemli kurumun görev dağılımı yaptığını açıkladı. Kurul üyelerine değerlendirme yapan Başkan Kocaoğlu, geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulla kimlik değiştiren İzmir Turizm Tanıtma Vakfı'nın  (İZTAV) başkanlığına seçildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bir tanıtım seferberliğine başlayacağız. 400 kuruma İZTAV'a üye olmaları için mektup yazdım. Kısa süre içinde 100 kadar kuruluş üye oldu. Biz İZKA'da da Ender Yorgancılar'la birlikte yönetim kurulu üyeliği yapıyoruz. İZKA, İzmir'in yurtdışında tanıtımı konusunda bir görev üstlendi. Fuarcılık şirketimiz İZFAŞ ise 3 milyon TL gibi çok ciddi bir bütçeyle kentimizi hem yurt içi hem de yurtdışında tanıtmak üzere çalışma başlatıyor. Böylece İZKA yurtdışına, İZTAV yurt içine, İZFAŞ ise hem yurt dışı hem yurt içine tanıtım yaparak İzmir için çalışacak. İzmir, eğer bu birlik beraberlik içinde giderse, İZTAV'ı gerçekten ileriye taşıyabilir ve birbirimizi motive edebilirsek, önemli bir sinerji yaratabilirsek, varları çok yüksek olan bu kenti dünyanın en hızlı büyüyen kentleri arasında sürekli tutabiliriz. Bu da kentteki herkesin gelir standardını yükseltir. Hepsinden önemlisi, ülkemizin yaşadığı şu süreçte bizi ileriye taşıyacak ve her türlü oyunu bozacak olan dayanışma ruhumuz, birbirimizi sevmemiz saymamız ve omuz omuza verip ülkemiz kentimiz insanımız için mücadele etmemizdir."

ANKARA TEMASLARINI ANLATTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İEKKK üyelerine geçtiğimiz hafta Ankara'da kentin önemli projelerine ilişkin üç ayrı bakanla yaptığı görüşmelerin detaylarını da anlattı. Katı Atık Bertaraf Tesisi için ÇED raporu alınması konusunda olumlu gelişmeler olduğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu, Büyük Körfez Projesi için de ciddi yol alındığını söyledi.

 

????????????????????????????????????

YATIRIM YAĞMURU SÜRÜYOR

Kentin diğer önemli yatırımları hakkında da bilgi veren Başkan Aziz Kocaoğlu, "Mithatpaşa Sanat Enstitüsü önüne bir meydan ve alt geçit projemiz var. Onun önüne bir tekne bağlama iskelesi düşünüyoruz. Oraya bir de vapur iskelesi yapmamız gerekiyor. Görüşmemizde o konuyla ilgili de olumlu bir gelişme oldu" diye konuştu.

Raylı sistem ve diğer ulaşım projelerine ilişkin gelişmeleri de paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Narlıdere ve Üçyol-Tınaztepe metro hattı için Yüksek Planlama Kurulu'ndan karar çıkması gerekiyor. 2016-17 yıllarında Narlıdere ve Buca metrolarının temelini atacağız. Karşıyaka ve Konak tramvaylarını ise 2017 başında bitireceğiz. Bu sene opera binasının temelini atacağız ve Kültürpark'ta yapılacak sergi salonlarının yapımına başlayacağız. Homeros Bulvarı önce Garaj'a kadar uzatmak ve sonra çevre yoluyla birleştirmek için aradaki yolu Gültepe Mezarlığı’nın altından 2,5 km çift tünelle geçeceğiz. Kemalpaşa Caddesi’ndeki Musevi Mezarlığı'ndan itibaren çevre yoluna kadar viyadükle geçeğiz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.