İzmir’in yeni Çernobili, Aliağa mı olacak?

İzmir’in yeni Çernobili, Aliağa mı olacak?

Ekolojit avukat Arif Ali Cangı, Gaziemir’de bulunan radyoaktif atıkların, Aliağa’ya taşınacağını iddia etti.

MEDYA EGE – Aliağa Şehitkemal’de bulunan Batı Ege ve Güney Marmara Atık Tesisi, yeni bir revizyona giderek tesis alanını genişletiyor.

Gaziemir Emrez Mahallesi’ndeki kurşun fabrikasında bulunan radyoaktif atıkları temizleyen şirket olan Ekovar Çevre Grup Geri Dönüşüm A.Ş.nin 3 parselin proje alanına dahil edilmesini öngören kapasite artırımı projesinin yer seçimi uygunluğu, İzmir İl Mahalli Çevre Kurulu'nun 16 Şubat 2023 tarihinde yapılacak gündeminde görüşülecek.

whatsapp-image-2023-01-13-at-14-55-07.jpeg

Konuya ilişkin olarak açıklama yapan Ekolojist avukat Arif Ali Cangı, “Gaziemir'deki radyoaktif bulaşıklı atıklar Şehitkemal'e mi gönderilecek?” cümleleri ile atıkların Aliağa’ya gönderileceğini iddia etti.

Cangı, şöyle konuştu; “Kapasitesini artırarak Aliağa'nın var olan kirliliğinin yanı sıra bütün Batı Anadolu'nun atıkları buraya gelecek. Gaziemir'deki radyoaktif bulaşıklı atıkların temizlenmesi konusunda son aylarda adı geçen firma olması göz önüne alındığında Gaziemir'deki atıklar da Şehitkemal'e mi götürülecek sorusunu gündeme getiriyor. Sorun sadece Aliağa'nın değil, öncelikle İzmir'in, bölgenin ve hatta yerkürenin sorunu. Aliağa’daki ekokırım durdurulmalı. Öncelikle Mahalli Çevre Kurulu'ndan kapasite artırımı yer seçiminin uygun olmadığı kararının çıkmasını sağlamak gerekiyor. Aliağa gözden çıkartıldı mı?”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.