İzmirli avukat kaçırıldı!

İzmirli avukat kaçırıldı!

İzmir'in göbeğinde yol kesip avukat kaçırdılar

Medya Ege/Özel - İzmir Barosu’na kayıtlı avukatlardan Tankut Taner, Alsancak’ta yolunu kesenler tarafından kaçırıldı. Arabaya bindirilen Avukat Taner, benzin istasyonunda polisin operasyonuyla kurtarıldı ve kaçıranlar gözaltına alındı.

43172450_542081773299256_3164469248709885952_n.jpg

İzmir Barosu Avukatlarından Tankut Taner, akşam saatlerinde ofisinden çıktığında Alsancak’ta arabayla yolu kesildi. Biri bayan iki kişi, Avukat Taner’i zorlayarak arabaya bindirdiler. Elinden cep telefonunu, ofisinin anahtarını alan saldırganlar, arkaya bağladıkları pitpul cinsi köpekle avukat Tankut Taner’i kaçırdılar. Baktığı dava dosyasının uzaması nedeniyle müvekkili T.Y ile olay öncesi büyük tartışma içerisine giren Avukat Turgut Taner, kendisini kaçıranlardan filmlere konu olacak şekilde kurtuldu.

43185515_318120242071811_6175090896271310848_n.jpg

Müvekkili T.Y.’nin Çandarlı’daki yazlığına doğru götürülen Avukat Tankut Taner, bindiklerin aracın yakıtını azalması üzerine benzin istasyonuna girmesini fırsat olarak değerlendirdi. Avukat Tankut Taner, benzin istasyonunun pompacısına ‘beni kaçırıyorlar polise haber verir misiniz?’ dedi. Durumu benzin istasyonu işletmecisine bildiren pompacı, polisi arayarak bir kişinin kaçırıldığını iddia ettiğini ve benzin istasyonunda şu anda yakıt aldıklarını ihbar etti.

İhbar üzerine polis, benzin istasyonuna baskın düzenledi. Kaçırıldığını iddia eden Avukat Tankut Taner’i kurturan polis, onu kaçıranları gözaltına aldı. Yapılan ilk aramalarda ise kaçıranların üzerinde Avukat Taner’in ofisinin anahtarı ve cep telefonu çıktı. Olayın ortaya çıkması üzerine kaçırma talimatını verdiği iddia edilen müvekkili T.Y.’de  polise gelerek teslim oldu. İzmirli avukatın kaçırılması olayı üzerine İzmir Barosu Başkanı Avukat Mustafa Çetin ve baro görevlisi avukatlarda emniyete geldiler. 

Avukat Tankut Taner, müvekkiliyle telefonda tartıştıklarını, sonra kendisini küfürler ederek, kendisini kaçırmakla tehdit ettiğini belirterek, "Alsancak’ta iki defa önüme arabayla keserek, zorla beni arabaya bindirdiler. Ofisimin anahtarını ve cep telefonumu aldılar. Sonra müvekkilime götürmek üzere beni kaçırdıklarını söylediler. Arabanın arkasında ben ve beni kontrol etmesi için pitpul cinsi köpek vardı. Benzinleri bitince istasyona girdiler ve ben de bunu fırsat bilerek benzin verene polisi araması söyledim. Beni neden kaçırdıklarını, nereye götürdükleri ve ne yapacakları konusunda söylemediler” dedi.

Kaçırılan avukat Tankut Taner’in ifadesinin dinlenmesinden sonra gözaltında ilk ifadeleri alınan müvekkili T.Y., onu kaçıran biri kadın iki kişi adliyeye sevk edildi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.