İzmirli avukat trafik cezasını hukukla yendi!

İzmirli avukat trafik cezasını hukukla yendi!

Duruşmaya yetişmeye giderken hız sınırlarını aştığı gerekçesiyle trafik uygulamasında ceza yiyen İzmir Barosu Avukatlarından Yaren Düzgün, cezayı iptal ettirdi.

ALİ EYCE / MEDYA EGE- Duruşmaya yetişmeye giderken hız sınırlarını aştığı gerekçesiyle trafik uygulamasında ceza yiyen İzmir Barosu Avukatlarından Yaren Düzgün, hız sınırını kamu görevini yerine getirmeye gittiği ve kamunun menfaatini düşünerek hareket ettiği ve kimseye zarar vermediğini gerekçe göstererek yaptığı itiraz Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve ceza işlemi iptal edildi.

İzmir Barosu Avukatlarından Yaren Düzgün, Menemen’de işlerini bitirdikten sonra İzmir’de İş Mahkemesi’ndeki duruşmasına yetişmek üzere yola çıktı. Duruşma saatini kaçırmamak için zamanla adeta zamanlar yarışan Avukat Düzgün’ü, Çiğli ilçesinde trafik uygulaması yapan ekipler durdurdu.

Bilgi kontrolü yapan trafik ekipleri, duruşmaya yetişmeye çalıştığını, kamu görevi ifa ettiği için de zamanla yarıştığını belirten Avukat Yaren Düzgün’e, hız sınırlarını aştığı ve trafik kurallarına aykırı araç kullandığı gerekçesiyle idari işlem yapıp, para cezası kestiler.

Konuyla ilgili olarak hukuk davası açan ve İzmir Sulh Ceza Mahkemesi’ne cezanın iptali için başvuran Avukat Yaren Gündüz, kamu görevini ifa ederken, görevi gereği duruşmaya yetişmek ve kamunun menfaatini düşünerek zorunlu ve hızlı hareke ettiğini iddia edip, kesilen cezanın iptalini istedi.

Sulh Ceza Hakimi, Avukat Gündüz’ün cezanın kesildiği gün var olan duruşmasını ve saatini dikkate alıp, kamu görevini ifa etme gayesiyle hareket ettiğini, trafikte tehlike yaratmadığını dikkate alıp, kesilen idari para cezasının iptaline karar verdi.

Avukat Yaren Gündüz, “Hız sınırını çok az da olsa geçmiş olduğumu söyleyen uygulama yapan polislere duruşmaya yetişmem gerektiğini, kamu göreviyle hareket ettiğini, kamunun yararını düşünerek hareket ettiğimi söylemedim ama yine de idari cezayı kestiler. Avukatlar olarak kamu görevini ifa ederken, trafikte tehlike yaratmayacak şekilde ama kamunun da menfaatini düşünerek maalesef böyle hızlı hareket etmek zorunda kalıyoruz. Biz avukatlar da bu durumdan mutlu değiliz ama kamunun menafi için görevimizi yapmaya da mecburuz” dedi.

d73f946b-b39f-4c4a-b76c-f57a1b6102c2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum