İzmirli avukatın örnek hayvan sevgisi

İzmirli avukatın örnek hayvan sevgisi

İzmir Barosu Avukatlarından Ayşe Esra Ünlü Polat, hayvan sevgisinde bütün insanlara örnek oluyor. Duruşmalar arasında mola veren Avukat Polat, çevredeki sokak hayvanlarını besliyor.

İnsanlardaki hayvan sevgisinin en güzel örneğini İzmirli Avukat Ayşe Esra Ünlü Polat veriyor. ,Örnek bir hayvansever olan Avukat Polat, gittiği adliyelerde duruşmaların başlamasını beklerken, çevredeki sokak hayvanlarını besleyerek, onları ödüllendiriyor.

Hayvan sevgisinin insan sevgisine giden yolda büyük bir adım olduğunu belirten Avukat Ayşe Esra Ünlü Polat, hangi gün, nerede duruşmam olursa oraya  yanımda hayvanları besleyecek besinlerle birlikte gittiğini belirterek, "İnsanlar bir şekilde karınları doyururken, özellikle havaların soğumasıyla birlikte hayvanların yiyecek bulması çok zor oluyor. Zaten geceyi sokaklarda bulabildikleri yerlerde soğuktan donmadan geçiren hayvanların, gündüzleri yiyecek sıkıntısı içinde olduklarını kendi köpeklerimden dolayı çok iyi biliyorum. Kendi köpeklerim kadar şanslı olmayan bu hayvanlara, bu şansı vermek gerektiğini düşünüyorum. Ben veya benim gibi hayvanseverler bu sokak hayvanlarını beslemez ve onlar gündüz yiyecek bulamadan geceye kalırlarsa, soğuğa karşı dirençleri da ona göre azalıyor. Gün doğduğunda duruşmada hangi il ve ilçede olursa olsun, arabamda bulundurduğum yiyecekleri, ama duruşma arasında, ama duruşma sonrasında onlara veriyorum. Sokakta kimsesiz ve yiyecek ihtiyacı olan hayvanları görmemek mümkün değil. Elinizde bir torba yiyecekle dolaştığınızda onlar sizi ve getirdiklerinizi hissederek size görünüyorlar. Etrafınızda pervane oluyorlar. Getirmiş olduğunuz yiyecekten dolayı yaşadıkları sevinci ve hayata tutunma mutluluğunu görmek ise, tıpkı bir çocuğu beslemek kadar insanı mutlu ediyor" dedi.

Hayvan sevgisinin çocuklara özellikle çok iyi şekilde verilmesi gerektiğini belirten Avukat Ayşe Esra Ünlü Polat, "Özelikle çocukların izlediği çizgi filmlerde hayvan sevgisini ve sokak hayvanlarını beslemenin ne kadar önemli olduğunu anlatan konuların işlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Hayvanlar, insanla kadar zekası olmayan ama insanlar kadar yeme ihtiyacı olan ve insana muhtaç varlıklar. Biz insanlar modern kentler kurarken, onları sokakta yiyeceksiz ve barınaksız bıraktığımızı bilmemiz gerekiyor. Onların doğal yaşamlarını yok ediyorsak, onların beslenme ihtiyaçlarını da karşılamak yaşamsal bir zorunluluktur" dedi.

Avukat Ayşe Esra Ünlü Polat'ın hayvan sevgisini gösteren paylaşımı

kopek.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.