İzmirli başkanlardan  bölgesel kalkınmaya destek

İzmirli başkanlardan bölgesel kalkınmaya destek

Ege’nin ekonomik kalkınmada lokomotif güç olabilecek potansiyeli barındırdığına vurgu yapan İzmir Başkanlar Kurulu, bölgesel kalkınma için Ege illeri ile iş birliğine hazır olduklarını vurguladı. 

İzmir Başkanlar Kurulu Ekim ayı toplantısı EGEV Sekreteryasında, BASİFED ev sahipliğinde Swissotel Büyük Efes’te yapıldı. EGEV bünyesinde bulunan 10 Ege ilinin bölgesel kalkınma stratejisini benimsediğini ve Ege Ekonomik Forumu’na tüm bu illerin belediye başkanlarının katılım göstererek Ege’nin stratejik bir planlama ile kalkınmanın lokomotifi olabileceğini merkezi hükümete göstereceklerini söyleyen EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, bölgenin kalkınması için bölgesel olarak “atağa geçme” kararı aldıklarını belirtti. 

10 ilden ortak güç

Merkezi hükümete bir mesaj verdiklerini söyleyen EGEV Başkanı Susam, “Ege bölgesi, 10 kenti ile çok büyük bir potansiyel barındırıyor. Sanayi, ticaret, turizm, limanlar, enerji, yenilenebilir enerji ve tarım ile Ege müthiş bir güç, büyük bir potansiyeli bağrında saklıyor” dedi. 

 Bu potansiyeli merkezi hükümetin stratejik bir planlama ile değerlendirip Ege’nin beklentileriyle birlikte ekonomik kalkınmayı Ege ölçeğinde desteklemesini beklediklerini söyleyen Susam, “Bu yönde yatırımlarla birlikte kalkınmada sürükleyici ve lokomotif güç olarak Ege Bölgesi hızla öne çıkacaktır. Bu gücü harekete geçirmek için Ege’nin bu 10 ilinin tüm sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve odaları ile güç birliği yapma kararı aldık. Ege Ekonomik Forumu’nda da bu güç birliğimizi göstererek hem merkezi hükümetin hem yerel yönetimin bu anlamda desteğini isteyeceğiz” diye konuştu. 

Ortak hareket edilecek 

Yerel yönetimlerin de ekonomik kalkınmada önemli bir görevi olduğu bilinciyle hem Ege Belediyeler Birliği hem EGEV hem de Ege’nin ekonomik örgütlerinin ortaklaşa olarak merkezi hükümete öneri ve düşüncelerini aktaracaklarını ifade eden Susam, “İzmir Başkanlar Kurulu da Ege’nin tüm ekonomik ve sivil toplum örgütleri, meslek odaları ile birlikte hareket ederek bölgesel kalkınmada Ege’nin lokomotif güç olması için çalışma kararı aldı” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.