İzmirli çiftçiler: Başka Bir Tarım Mümkün

İzmirli çiftçiler: Başka Bir Tarım Mümkün

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Başka Bir Tarım Mümkün Vizyonu çiftçilere destek oluyor.

MEDYA EGE – İklim krizinin etkilerine karşı dirençli kent olma hedefi yolunda yürüyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kuraklığa karşı da çiftçinin susuzluğa dayanıklı ürünler yetiştirmesini Başka Bir Tarım Mümkün Vizyonu ile destekliyor.

Katma değeri yüksek olan ürünlerin desteklendiği bu vizyon ile çiftçiler hem toprağına uygun ürünü yetiştiriyor hem bundan para kazanarak toprağını terk etmiyor.

Sosyal medya hesabından bir video paylaşarak üreticilerin Başka Bir Tarım Mümkün Vizyonu doğrultusunda projeye nasıl dahil oldukları İzmirlilere ileten Başkan Soyer, “Başka Bir Tarım Mümkün” diyoruz, doğayla uyumlu bir tarım politikası uyguluyoruz. Susuzluğa dayanıklı ürünleri teşvik ederek çiftçimize destek olmaya devam edeceğiz” cümleleri ile projeye olan inancını dile getirdi.

izmir-buyuksehir-belediyesi-tarim-lisesi-kuruyor-982223-5.jpg

Projeye dahil olan çiftçilerden Berrak Orhan ise, pamukla uğraşırken toprağına gelip incelemeler yapan Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin badem tarımını önerdiğini söyledi. Böylelikle iklim koşullarına uygun ürünler yetiştiren çiftçi Orhan, projeden memnun olduğunu da söyledi.

02012023-10344-3.jpg

NASIL BAŞVURULUYOR?

Projeden yararlanmak isteyen toprak sahibi İzmirliler, İzmir Tarımı Danışma Hattı’nı arayarak başvuru yapabiliyor. Başvuru sonrası Büyükşehir Belediyesi ziraat mühendisleri söz konusu toprağı yerinde inceleyerek en kısa sürede orada yetişebilecek katma değeri yüksek en uygun ürün için üreticiyi destekliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.