İzmirli çocuklar Çanakkale'yi gezdi!

İzmirli çocuklar Çanakkale'yi gezdi!

İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Biz İzmiriz-3” isimli proje kapsamında öğrencilerimize Çanakkale gezisi düzenlendi.

Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, 18-19 Ekim 2021 tarihleri arasında, İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “BİZ İZMİRİZ-3” isimli proje faaliyetleri çerçevesinde, ekonomik ve sosyal açıdan dezavantajlı 34 öğrenciye Çanakkale gezisi düzenlendi. Yapılan geziye Aliağa İlçesi 80. Yıl Çamlık Ortaokulundan 17, Şehit Sebahattin Karakaplan Ortaokulundan 17 olmak üzere toplam 34 öğrenci katıldı. Çanakkale gezisi etkinliği 1 gece, 2 gündüz sürdü.

canakkale-8.jpg

Çanakkale gezisinde; Cunda Adası, Şeytan Sofrası, Çanakkale şehir turu yapıldı. 57. Alay Şehitliği, Kilitbahir Kalesi, Assos, Alçıtepe, Conk Bayırı, Şahindere Sargı Yeri, Rumeli ve Mecidiye Tabyaları, Yahya Çavuş Şehitliği, Deniz Müzesi ve Nusret Mayın Gemisi gezildi.

Yürütülen projeler ile çocuklarımıza tarihini ve kültürünü koruma bilinci oluşturulmaya çalışılmış, çocuklarımızın gözlem yapma, inceleme, merak duyma becerilerinin gelişmesi, milli birlik ve beraberlik konularının pekiştirilmeleri amaçlanmıştır. Ayrıca kısıtlı sosyal çevrede yaşayan çocuklarımıza polis aracılığı ile ortak yaşam kültürü ve kuralları anlatılmaya çalışılmıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.