İzmirli Ferhat Rio'daki Yaz Olimpiyatları'na Gidiyor

İzmirli Ferhat Rio'daki Yaz Olimpiyatları'na Gidiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Ferhat Arıcan, Brezilya'nin Rio de Janerio şehrinde düzenlenecek Yaz Olimpiyatları'na katılacak. Arıcan madalya almadan Türkiye'ye dönmek istemiyor.

Bu yıl Brezilya 5-21 Ağustos tarihlerinde Rio de Janerio'da düzenlenecek Yaz Olimpiyatları'na katılacak olan İzmir Büyükşehir Belediyespor sporcusu Ferhat Arıcan aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde olimpiyatlarda yarışacak ilk erkek jimnastikçisi olacak.

Türkiye'nin olimpiyatlara katılan ilk erkek jimnastikçisi olma gururunu da yaşayacak olan Arıcan, Yaz Olimpiyatları'na dair yaptığı açıklamada kendi adıyla jimnastik literatürüne soktuğu üç hareketle tarihe geçtiğini söyleyerek, tek hedefinin olimpiyatlara katılmak olduğunu söyledi.

ferhat-arici-243-04

Olimpiyatlara katılma hedefini gerçekleştirdiğini söyleyen Arıcan, muhakkak Türkiye'ye madalya kazandıracağını söyleyerek, katıldığı yarışmaların ardından Türk bayrağının dalgalanıp, İstiklal marşının okunmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

Günde en az 6 saat çalışıyor

Rio'ya gidecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Ferhat Arıcan, başarılı olmak için elinden gelen her gayreti gösterdiğini söyleyerek jimnastiğin Türkiye'de daha yeni popüler branşlar arasına girdiğinin altını çizdi. Olimpiyatlar için günde en az altı saat çalıştığını vurgulayan genç sporcu, Türkiye'nin jimnastikte önceden dünya çapında ilk 50 içerisine bile giremediğini, şimdi ise 20'li sayılarda olduğunu söyledi. Genç sporcu, Rio de Janerio'da, Türkiye'yi daha iyi sıralamalara getirmek için mücadele vereceğini söyledi.

Sponsor bulmakta sıkıntı çekiyor

Tüm Türkiye'nin desteğini beklediğini ifade eden Ferhat Arıcan, federasyonun ve İzmir Büyükşehir Belediyespor'un kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını söyleyerek, Türkiye'yi en güzel şekilde temsil edeceğini söyledi. Arıcan ayrıca sponsor bulmakta sıkıntı çektiğinin altını çizdi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.