İzmirli gazeteci Eyüphan Gündoğdu'dan Menemen'le ilgili sert açıklamalar

İzmirli gazeteci Eyüphan Gündoğdu'dan Menemen'le ilgili sert açıklamalar

İzmirli gazeteci Eyüphan Gündoğdu, Menemen'i yazdı; Menemen Omurgasız Ve Cıvık Adaylarla Kazanılamaz..

İzmirli Gazeteci, Eyüphan Gündoğdu'nun, Menemen'deki gelişmeleri kaleme aldığı yazısı:

"23 Aralık 1930 sabahı Menemen'de altı silahlı kişi, bir camiden aldıkları yeşil sancağı sabah namazından sonra ilçe meydanına dikerek şeriatçılık adı altında Cumhuriyet ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk düşmanlığı yapmaya çalışırken şeriatçılara karşı müdahale etmek isteyen Yüzbaşı Mustafa Fehmi Kubilay öldürülerek vahşice başı kesilmişti.

Ulu Önderimiz Atatürk bu konu için; "Cumhuriyetçi ve vatanperverler için utanılacak bir hadise" olduğunu belirtmişti.

Menemen'de Cumhuriyet Bayrağı neden indirilmemeli, Kubilay'ın kemiklerini sızlatmamalı?

Dün ofiste çalışırken bir haber geldi, İzmir Milletvekilleri Deniz Yücel ve Murat Bakan Aliağa ve Menemen mesaisi yapıyorlar dedi, CHP Yöneticilerinden biri.

sadfg.jpg

Hayır mı diye CHP İl Başkanlık binasına gittim ve oturdum bekleme koltuklarında.

Meslektaşım Sait kardeşimin gönderdiği çayımı içerken Menemen CHP İlçe Başkanı Hüseyin Özbey'in, 23 Nisan Çocukları gibi Ankara'da CHP Genel Merkezi'nde elinden tutup gezdirdiği Menemen CHP belediye başkan aday adayı Ömer Güney'in elinde dosyalarla merdivenlerden inerken karşılaştık, bekeme salonundaki herkesle el sıkışırak beni de pas geçmeyerek koşa koşa çıktı.

Ben ilk başta sandım ki Menemen aday adaylarının tümünün mülakatı yapılıyor.

Aradan birkaç dakika geçtikten sonra eski Menemen Belediye Başkanı şimdilerde aday adayı olan Tahir Şahin, Ali Kemal Elitaş ve Deniz Karakurt üçlüsü merdivenlerden indi ve hal hatırdan sonra "Hadi bana biraz kulis verin" dedim.

"Neden Menemen'in 4 aday adayı burda diğerleri yok" dedim.

İlk Ali Kemal Elitaş atladı söze "Menemen'i kurtarma planları yapıyoruz" dedi.

Ya Elitaş seni yıllardır tanırım çok iyi bir adamsın, ama benim gibi gazeteci birine bu cevabı verirsen "Gayri ciddi bir cevap" derim sana.

Daha bir ay önce 3 Milyar Tl'lik Menemen'de arsa satışı yaptı şu an ki belediye başkanı, neden çıkıp bir eylem yapmadın derim sana, neden kurtaramadın Menemen'i derim sana ?

Kalkmışsın bana gayri ciddi "Menemen'i kurtarma planı yapıyoruz" diyorsun, böyle siyaset yapılmaz sevgili kardeşim kimsede sana inanmaz benden söylemesi.

Tahir Şahin ise profesyonel siyasetçi gibi top çevirdi.

Fakat benim için önemli olan anlatıldığı gibi Deniz Yücel ve Murat Bakan ne diyecekti?

5 dakika sonra merdivenlerde gözüktü operasyoncu vekillerimiz.

"Hadi bana biraz yazacak bilgi verin" dedim vekillere.

Murat Bakan herzamanki gibi 'Yemeğe gidiyoruz daha sonra konuşuruz' dedi.

Deniz Yücel ise "Özel bir görüşmeydi" dedi ve çıktılar.

Ben boş durur muyum peki, o kadar beklemişim, o kadar olaya şahit olmuşum, zamanımı harcamışım bişeyler almadan gidermiyim? Tabi ki gitmem.

Başladım kulis bilgileri toplamaya..

CHP Genel Merkezi Parti Meclisi'nin Menemen'de adı anketlerde ve araştırmalarda öne çıkan bir ismi Perşembe günü açıklanacağı duyumlarını almış bu toplantı yapan ekip.

Parti Meclisinde Ekrem İmamoğlu'nun gücü biliniyor CHP örgütü tarafından.

Ekrem İmamoğlu'nun ve CHP Genel Başkanı özgür Özel'in yani özetle CHP Genel Merkezi'nin İzmir'de güçlenmemesi için Menemen'de ve Aliağa'da başladığı iddia edilen bir operasyon başlamış.

Menemen için daha çarpıcı bir addia daha söyledi bu toplantılara katıldığını söyleyen kaynağım.

Dün Menemen için yapılan toplantıda İlk konuşma şöyle başlıyor iddiada; Bu toplantıdan CHP Genel Merkezi'nin bilgisi olduğu Tahir Şahin'in adaylığı altında toplanılması gerektiği teklif edilmiş Ömer Güney, Ali Kemal Elitaş ve Deniz Karakurt'a.

İddia doğruysa CHP'nin vay haline.

Benim bildiğim Deniz Yücel İzmir il başkanıyken Tahir Şahin CHP'den ihraç edilmişti, CHP'ye tekrar dönmek için başvuru yaptığında hatta birebir görüştüğünde Deniz Yücel, Tahir Şahin'in CHP'ye geri dönüşünü ret etmişti.

Daha da kötüsü ne biliyor musunuz?

Daha dün hafızamıza kazındı Tahir Şahin'in son kongrede "DEĞİŞİMCİLERE İHANETÇİ" dediği.

Ne oldu 2 günde ne değişti?

Eskisi gibi değil artık siyaset önce bunu anlamak lazım.

Siyaset biraz omurga ister, dik duruş ister, ahlak ister, gurur ister.

Deniz Yücel'e Murat Bakan'a daha birkaç gün önce ihanetçi diyen bir siyasetçi CHP'den kovulduktan sonra birkaç parti kapısında lak lak yaparak hangi gururla gelir de ihanetçi dediği kişilerden beni belediye başkan adayı yapın der.

Hadi onlar geldi, bu iki vekil nasıl dinledi bu hakaret eden kişiyi?

Mustafa Sarıgül'mü dedi yoksa Muharrem İnce mi dedi Tahir Şahin'in adaylığı için konuşun diye?

Menemen'de AK Parti neden mi güçlü bu seçim de?

Aydın Pehlivan herşeyi bir tarafa bırakın Menemen Halkına gerçekten dokundu, Hizmet dersen hizmetin ağababasını yaptı, İktidarın gücünü iyi kullandı anlayacağınız.

CHP'nin parti büyükleri büyüklük yapamadılar ve liderlik yapamadılar diye mi diye düşünüyor insan?

İşte siyasette liderlik böyle olmuyor, diğer taraftan liderlerin arkasından dolanıp puan almaya kalkarsanız böyle oluyor sonuçları.

Liderlik nedir sadece bir örnek vereyim, Tahir Şahin'in belediye başkanlığı döneminde sendika başkanı olan yeğenini görevden alınan eski başkan Serdar Aksoy'un işten çıkarması ve AK Parti döneminde Aydın Pehlivan'ın tekrar işe alıp Ulukent sorumlusu yapmasıdır siyaset liderliği.

Şimdi sadece bir örnek bu Menemen siyasetinde olanlardan.

AK Parti Menemen Belediye Başkanlığı'nı vekaleten yapan Aydın Pehlivan'ın karşısına CHP'den çıkacak isim Menemen'in yerlisi olmazsa iyi bir partili olmazsa, güvenilir olmazsa, geçmişi temiz olmazsa, öncelikle cıvık olmazsa Aydın Pehlivan karşısında işi çok zor CHP adayının derim ben.

Diğer sözümde operasyoncu vekiller için olsun, şahsi güç gösterisini Gelişmekte olan 3 ilçe Menemen, Aliağa ve Menderes için gösterirseniz, sizinde siyasi ömrünüz kısa olur çeyrek asırlık siyasi gazetecilik tecrübemle not düşmek isterim.

Yazımın en başında Kubilay'ın kemiklerini sızlatmayın diye başladım, neden böyle yazıma başladığımı sanıyorum anlamışsınızdır..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.