İzmirli gazetecilerden açık hava kongresi çağrısı

İzmirli gazetecilerden açık hava kongresi çağrısı

İzmirli gazeteciler sağlığı korumak için 25 Mayıs'ta yapılması planlanan kongrenin açık havada yapılması çağrısında bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Sağlık Bakanlığının son açıklamasına göre, 24 saatte koronavirüs salgını nedeniyle 362 kişi yaşamını kaybetti, yeni vaka sayısı da 61 bin 967’ye yükseldi.
 
Salgının hayatımızı tehdit ettiği bu dönemde, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Olağan Kongresi, virüsün yayılma hızının çok daha yüksek olduğu “kapalı mekanda” değil, “açık hava” olanağı bulunan bir tesiste gerçekleştirilmelidir. 
 
İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetiminin, 25 Mayıs’ta İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde yapılacağını duyurduğu kongrenin, Fuar Açık Hava Tiyatrosu, Alsancak Havagazı Fabrikası gibi üyelerimizin sağlığı açısından daha güvenli bir yere alınması konusunda gerekli girişimlerin başlatılmasını istiyoruz.
 
Üyelerin iradelerini “sağlıklı şartlarda” sandığa yansıtabilmesi için cemiyete önce sözlü sonra da yazılı başvuruda bulunduk.
 
Başvuru dilekçemizi paylaşıyor, meslektaşlarımızın can güvenliği için kongrenin, uygun bir tesise alınması konusunda tedbirlerin acilen hayata geçirilmesini talep ediyoruz. 

İzmirli gazeteciler, “sağlığını koruyarak” seçim yapma hakkına sahiptir."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.