İzmirli gencin mucizevi kurtuluşu!

İzmirli gencin mucizevi kurtuluşu!

Yakın dövüş ustası olan Kemal Kaya, maddi sıkıntılar yüzünden işleri kötüye gitmeye başlayınca bunalıma girdi. Çalışan personeline bile aylardır maaşlarını ödeyemediği için büyük sıkıntı çeken Kemal Kaya, canına kıymak istedi.

Yaşadığı bunalımdan çıkamayan ve başka çıkış yolu bulamayan şirket sahibi Kemal Kaya, 'Sen bana her zaman abilik yaptın. Her zaman yanımda oldun. Ben sana kardeşlik yapamadım. Hakkını helal et abi' yazdığı notu bir zarfa koyup yanında çalışan motorlu kurye Oymacı'nın montunun cebine bıraktı.

Ağustos ayından beri işler kötü gittiği için patronu olan Kemal Kaya'dan maaş almadan çalışan motorlu kurye Mehmet Sabri Oymacı, motora binmek için montunu giydiğinde montunun cebinde bir zarf fark etti. Oymacı, yarım saat önce yanından ayrılan patronu Kemal Kaya'nın kendi el yazısı ile yazdığı intihar notunu görünce şok geçirdi. Oymacı, vakit geçirmeden motoruna binip patronunun evinin yolunu tuttu. Eve girdiğinde patronunu ipte asılı gören Mehmet Sabri Oymacı, eline aldığı bıçakla tavana bağlı ipi kesti ve kalp masajı yaparak çevreden yardım istedi. Vatandaşlardan birkaçı hızla sokağın karşısındaki Özel Avrupa Cerrahi Tıp Merkezi'ne koşarak yardım istedi. O sırada Acil serviste nöbetçi olan Dr.Taner Akman hiç tereddüt etmeden koşarak hızla olay yerine gitti. Ardından personeli tarafından getirilen acil ekipmanlarıyla Kemal Kaya'ya ilk tıbbi müdahaleyi yaparak dolaşım ve solunumunu geriye getirmeyi başardı ve 112 ekibi gelene kadar hastanın yaşamsal fonksiyonlarını korudu. Kemal Kaya ambulans ile yakındaki Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Böylece, yanında çalışan motorlu kuryenin dikkati ve tesadüf eseri çağrılan özel tıp merkezi nöbetçi doktorunun çok hızlı müdahalesi neticesinde bir genç mucizevi bir şekilde ölümden kurtulup hayata tutunmuş oldu.

whatsapp-image-2019-11-09-at-11.17.23-(1).jpeg

Patronunu ipten alarak hayatını kurtaran Mehmet Sabri Oymacı, olay anını şu şekilde anlattı: "Ben akşam saatlerinde mesaim bittiğinde motosiklete binip eve gittim. Eve gittiğimde cebimde bir not buldum. Notu okuduğumda kötü bir şeylerin olacağını anladım. Yan taraftaki kahvedeki iş arkadaşım Hasan'ı aradım ve Kemal'i sordum. Kemal'in anahtarı bırakıp gittiğini söyledi. Ona hemen iş yerine gitmesini söyledim. İş yerine gittiğinde bana masada bir borç listesi olduğunu söyledi. Sonra hemen ben de iş yerine gittim. Orada vasiyetini de gördüm. Vasiyeti görünce hemen evine geldim. İçeri girer girmez ipte asılı olduğunu gördüm. İpini kestik ve ardından kalp masajı yaptık ama boğazı kusmukla tıkanmıştı nefes alamıyordu. Çevredeki komşuların çağırdığı bu bölgede yer alan tıp merkezindeki doktor bey ve ekibi geldi. Boğazına bir alet taktılar Kemal rahat nefes alıp vermeye başladı gözleri açıldı. Daha sonra gelen ambulansla hastaneye kaldırdık. Çok şükür kurtuldu" dedi.

whatsapp-image-2019-11-09-at-11.17.24.jpeg

Mehmet Sabri Oymacı patronunun uzun süredir bunalımda olduğunu belirterek, "Çok neşeli bir insandı esasında ancak uzunca bir süredir bunalımdaydı. Biz kendisini telkin ederek işlerin düzeleceğini, kendisini sıkmaması gerektiğini söylerdik. Nasıl intihar kararı verdi anlayamadık, biz de şok olduk. Hem maddi hem de manevi bir bunalım yaşıyordu ama canına kıymak istemesine biz ihtimal vermiyorduk" açıklamasında bulundu.

whatsapp-image-2019-11-09-at-11.17.23.jpeg

Patronu Kemal Kaya'nın tedavisinin tamamlanarak hastaneden çıkarıldığını söyleyen Mehmet Sabri Oymacı, "Şu anda durumu oldukça iyi. Hızlı müdahale sayesinde beyninde kalıcı etki oluşmamış. Hastaneden çıkar çıkmaz ilk olarak kendisini kurtaran doktorun yanına teşekküre gitmiş, şu anda Manisa Akhisar'daki ablasının yanında kalıyor. Telefonla da konuşuyoruz. Durumu iyiye gidiyor. Daha da kendini toparladıktan sonra yeniden işlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz.” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.