İzmirli gençler balkonlarda zeybek oynadı..

İzmirli gençler balkonlarda zeybek oynadı..

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı dolayısıyla İzmir’de Güzelbahçe farklı bir etkinlik gerçekleştirildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı dolayısıyla İzmir’de Güzelbahçe Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin öncülüğünde ve tüm kadın kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen etkinlikte, 19 Mayıs coşkusunu balkonlara taşıyan gençler, İstiklal ve Gençlik Marşı’nı okuduktan sonra zeybek oynadı.

İzmir’de Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi’nin öncülüğünde başlatılan ve 250’ye yakın sivil toplum kuruluşunu çatısı altında toplayan Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Birliği, 42 kadın kuruluşunu bünyesinde barındıran İzmir Kadın Kuruluşları Birliği(İKKB) ve bileşenlerini Ege Bölgesi’ndeki kadın kuruluşlarının oluşturduğu Ege Kadın Buluşması Koordinatörlüğü’nün desteğiyle sosyal medyada iki hafta süreyle yaşatılan bayram coşkusu, bu kez balkonlara taşındı. Gençler, Korona virüs salgını nedeniyle meydanlarda sokaklarda kutlayamadığı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu daha büyük bir heyecan ve farklı sunumlarla saat 12.00’de balkonlara yansıttı.

Kadın kuruluşları, hafta boyunca sosyal medya hesaplarında   gençlerin hazırladığı 19 Mayıs’ın anlam ve önemini belirten videoları paylaştı. Paylaşımlarda, tarihçi öğretim üyeleri, Atatürk araştırmacıları, sanatçılar, sporcular ve gençlerin,  Atatürk’ün kişiliği, yaptığı devrimler, spor ve sanat ile ilgili düşüncelerini anlattıkları videolar, hafızaları tazeledi ve tıklanma rekorları kırdı. Atatürk’ün gençliğe hitabesinin ezbere okunduğu, gençlerin spor ve sanat gösterileri, Atatürk’ün ölmeden 8 ay önce oynadığı Zeybek oyununun videoları da büyük beğeni topladı. Hulahoop eğitmeni ve piyanist Yezdan Bilgen’in “Atatürk Çocukları” Marşı eşliğinde yaptığı çember gösterisi ve piyano sunumunun ardından Atatürk’ün spora ve sanatçıya verdiği öneme dikkat çektiği video da izlenme rekoru kırdı.  

0-(3)-127.jpg

Coşku tavan yaptı 

Sosyal medya hesaplarında bayram kutlamasına yeni bir boyut kazandıran kadınlar, gençlerle birlikte bu kez 19 Mayıs günü saat 12.00 de balkonlara çıkarak önce saygı duruşunda bulundular. Ardından İstiklal ve Gençlik Marşı’nı okuduktan sonra Ege’ye özgü türküler eşliğinde Zeybek oynadılar. Balkonlarda renkli görüntüler oluştu. Unutulmaz görüntüler ortaya çıktı. Coşku tavan yaptı.

0-(2)-137.jpg

Hiçbir gerekçe engel olamaz

Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi Başkanı Mesude Öney, Atatürk’ün, gençlere inandığı ve güvendiği için Samsun’a çıktığı milli mücadelenin ilk gününü Türk Gençliğine bayram olarak armağan ettiğini hatırlatarak,“Bizler de,101 yıl önce olduğu gibi aynı inançla, O'nun gösterdiği yolda, ilke ve devrimleriyle, Cumhuriyetimizin temel değerleriyle sonsuza dek yürümeye devam edeceğiz.Atatürk’ün gençlere emanet ettiği bu bayramı kutlamamıza hiçbir gerekçe engel olamaz. Salgına karşı tüm önlemlerimizi alarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor bayramını kutlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Öney, gençlerle birlikte bayram hazırlığı sürecini şöyle özetledi:“19 Mayıs ile ilgili video hazırlaması konusunda yaptığımız duyurudan sonra gençler adeta yarışırcasına Atatürk ile ilgili düşüncelerini ifade ettikleri videolarını derneğimize ulaştırdılar. 5 Mayıs’tan itibaren sosyal medya hesaplarımızda paylaştığımız videolar büyük ilgi gördü, beğeni topladı. Sanal ortamda iki haftadan beri bayram coşkusu yaşatan gençlere teşekkür ediyorum. Yayınlayamadığımız yüzlerce video var elimizde. Bu videoları daha sonra albüm haline getireceğiz.”  

0-(4)-116.jpg

Gençlerle her zaman elele

Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği(İKKB) Başkanı Huriye Serter ve Ege Kadın Buluşması Koordinatörü Şengül Baysak da,  Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı Milli Mücadele'nin Türk tarihinde önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayarak, duygularını şöyle dile getirdiler:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk milli mücadele sonrası; özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı, egemenliğimizi ve Cumhuriyetimizi gençlerimize emanet etmiştir. Ülkemizi daha aydınlık günlere taşımak için gençlerle her zaman elele vermeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı kutluyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.