İzmirli iş Kadınını Mısır'da İZİKAD Temsil Etti

İzmirli iş Kadınını Mısır'da İZİKAD Temsil Etti

İZİKAD , Mısır'dan yeni projelerle döndü

Gerçekleştirdiği projelerle iş kadınlarının çekim merkezi olan İZİKAD , (İzmir İş Kadınları Derneği) üyesi olduğu Akdeniz İş Kadınları Dernekleri Federasyonu’nun (AFAEMME) 8. toplantısına katılmak üzere gittiği Kahire’den yeni projelerle döndü.

Mısır İş Kadınları Derneği ( EBWA) ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu yıl ki toplantılarda;  kadının ekonomik anlamda güçlendirilmesi, kadın girişimciliği, genç kızların iş yaşamına kazandırılması konuları ele alındı.

İzmirli iş kadınlarını Kahire’de temsil eden İZİKAD  üyeleri, yeni projelerle İzmir’e döndü. AFAEMME  üyesi olan İZİKAD, Tunus, Mısır, Ürdün, Lübnan, İtalya ile ortak projeler gerçekleştirmek üzere görüşmeler yaptı. Kahire ziyaretlerinin çok verimli geçtiğini belirten İZKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, en kısa zamanda planlanan projeleri hayata geçirmek üzere çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

371ca2de-b00f-42c2-8ae8-546bfd73e74d

Türkiye’yi temsil etti

Üye sayılarının giderek arttığını ve uluslararası platformda da çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden Serter,  “Kahire’de dünyanın farklı ülkelerinden gelen iş kadınları derneklerinin temsilcileri ile karşılıklı fikir alış verişlerinde bulunduk. Kadının iş yaşamındaki yeri ve görünürlüğünü katılımcı ülkeler arasında değerlendirdik. Genç kızlara yönelik yapılan projelerin sunumları gerçekleştirildi. 24 ülkeden 51 iş kadını derneğini içinde barındıran AFAEMME toplantısı 4 gün sürdü,  Böyle önemli bir toplantıya ülkemizden katılan tek iş kadını derneği olan İZİKAD artık uluslararası alanda da söz sahibi" diye konuştu..

İZİKAD üyeleri, Kahire  ziyareti sırasında  Mısır Maslahatgüzarı  Ali Rıza Güney ve eşi tarafından konutlarında ağırlandılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.