İzmirli iş kadınlarından demokrasiye tam destek

İzmirli iş kadınlarından demokrasiye tam destek

Serter: ''Hep birlikte tek yumruk demokrasimize sahip çıkmalıyız.''

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, 15 Temmuz gecesi Türk demokrasisine yapılan darbe girişimini şiddetle kınadıklarını ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarından biri olan demokrasinin vazgeçilmez bir kural olduğunu belirten Serter, İzmirli iş kadınları olarak Atatürk ilkelerinin ışığında çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm değerlerine sonsuza dek savunacaklarını söyledi. 

Huriye Serter, “Türkiye Cumhuriyeti, tarihte yaşadığı darbelerden çok yara aldı. Ülkemiz ekonomik ve sosyal açıdan geriye gitti. 15 Temmuz gecesi ülkemize yapılan darbe girişimi de ülkemize derin yaralar vermiştir. Yapılan bu darbe girişimi, iç savaş endişesiyle hepimizi üzmüştür” dedi.

“Demokrasiye de Atatürk İlkelerine de Sahip Çıkacağız”

Herkesin hukuk kuralları çerçevesinde, demokratik yönetim anlayışına saygı duyması gerektiğini dile getiren Serter, şunları söyledi: “Gün; demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm değerlerine sahip çıkma günüdür. Ulu Önder Atatürk’ün izinde hep birlikte tek yumruk olmalıyız. Asırlardır nasıl kardeşçe yan yana yaşamayı bildiysek, bundan sonra da öyle yaşayacağız. Huzur ortamını bozmaya yönelik hiçbir girişimi kabul etmiyor ve tanımıyoruz. Halkımızın iradesi dışında hiçbir hareket geçerli değildir. İzmirli iş kadınları olarak demokrasiye de, Atatürk ilkelerine de sonsuza kadar sahip çıkacağız” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.