İzmirli İşadamından Sert Döviz Çıkışı!

İzmirli İşadamından Sert Döviz Çıkışı!

Ege Toros Yönetim Kurulu Başkanı, İzmirli İşadamı Suphi Toros, döviz konusunda sert çıkışlar yaptı.

Türkiye’nin özellikle demir çelik sektörünün Türk Lirası üzerinden iş yapmasının her anlamda ülke kazanımı olduğunu altını çizen Toros, “Vadeli satışlarda döviz uygulanması, piyasayı kilitleyen ve darlaştıran bir uygulama”  dedi. İzmir Ticaret Odası Üyesi, Ege Toros Yönetimi Kurulu Başkanı, işadamı Suphi Toros,  ülke ekonomisindeki döviz yeri ve çalışması konusunda Medya Ege Genel Yayın Yönetmeni Ali Eyce’ye sert açıklamalarda bulundu. Özellikle demir ve çelik sektöründe dövizin alış ve satışlarda kullanılmasının, hem sektöre, hem de ülke ekonomisine büyük zararlar verdiğini belirten Suphi Toros, “Dövizle alış ve satış yapmaktan, dövizle vadeli borçlanmaktan Türk Lirası’nın güçlenmesi için vazgeçmek zorundayız” dedi.

adsiz-029.jpg

Türkiye’nin ekonomi de büyümesini daha da güçlü yapabilmesi için faizlerin düşmesi,  yatırımcıların desteklenmesi ve dövizle yapılan ticaretin de acilin durdurulması gerektiğini belirten Ege Toros Yönetim Kurulu Başkanı Suphi Toros, “Bir kamyon demir çelik ürünü, birkaç kişinin elinden geçip, döviz üzerinden vadeli olarak borç yazılınca, bu borcun ederi hakkında kapalı bir sürecin yaşaması, ticaretin gelişimini de engelliyor. Dövizle iş yapan insanlar, doğal olarak bu kapalı süreci göremedikleri için döviz alımını gidiyorlar. Dövizle mal almak isteyen de aynı şeyi yapıyor. Türk Lirasının güçlenmesi için dövizle ticaret yapmak gerekirse yasaklanmalı. Kendi ülkemizde, kendi insanımızla ticaret yaparken vadeli ve döviz endeksli işler yapmak,  herkesin ticari hareketin kısıtlıyor ”dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile faiz ve döviz konusunda aynı düşüncelere sahip olduğunu, bunu da ticaretin bizzat içinde olan, iş yapan, yatırım yapan ülkenin insanı olarak söylediğini belirten Suphi Toros, “Türkiye ekonomisinin daha fazla büyümesinin önündeki en büyük engel faiz ve dövizdir. Bizim bunlardan kurtulmamız demek, ülke olarak ekonomik anlamda gelişmemiz,  ticaret olarak daha özgür ve daha etkin şekilde işler yapmaz demektir” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum