İzmirli kadın STK başkanları bir araya geldi!

İzmirli kadın STK başkanları bir araya geldi!

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin (İKKB) 20. yılında, bugüne kadar emek veren başkanlar bir araya gelerek plaket sunuldu.

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin (İKKB) geçmiş dönem başkanlarına plaket sunumu dolayısıyla düzenlenen törende konuşan kadın başkanlar, kadına güç veren her türlü çalışmada Türkiye’ye örnek olduklarını belirterek, “Kadınların toplumsal hayatta ve siyasette daha fazla yer almasını adeta oya gibi işleyerek bugünlere geldik. Toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik yasaların çıkmasında öncü olduk” dediler.

Geçmiş dönem İKKB başkanları Yıldız Berger, Engin Demir, Sema Övgün, Emel Denizaslanı, Tülin Kesiktaş ve görevini yeni başkan Gülsen Çetiner Özkan’a bırakacak olan mevcut başkan Huriye Serter ile İKKB’yi oluşturan 42 derneğin temsilcisinin katıldığı 20.yıl kutlamasında, Türkiye’nin çok zor bir süreçten geçtiği, bu süreci atlatmada kadınlara büyük görev düştüğü belirtildi.

1.jpg

“KADIN SUSARSA TOPLUM YOK OLUR”

“Bir ülkede kadın susarsa, o toplum da yok olur” diyen kadın başkanlar, özetle şu görüşleri dile getirdiler:

“Kadın cinayetlerine, şiddete izin mi vereceğiz. Kadının gülmesine, evlenmesine, kaç çocuk doğurmasına müdahaleye duyarsız mı kalacağız. Biz susarsak bu tür uygulama ve hak ihlallerinin devamının geleceğini biliyoruz. Haklarımızı savaşarak aldık. Artık ipleri elimize almanın, ayağa kalkmanın zamanı geldi. Kadınlar susarsa her şey bitti demektir. Kadınlar konuştuğu zaman değil, sustuğu zaman korksunlar. Kadınların susturulması zafer değil, ülkelerin kaybedişidir. Kadınız biz gücümüzle dünyayı değiştiririz.”

“GÜCÜMÜZÜN FARKINDA OLALIM”

İKKB’nin üç yıl başkanlığını sürdüren Huriye Serter, geçmiş dönem başkanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Bütün başkanlarımız çıtayı daha da yükselterek çalışmalarını sürdürdü. Her bir başkan etkili projelerle ses getiren çalışmalara imza attı. Deprem, yangın, sel ve covit 19 gibi salgın ve doğal afetlerin yaşandığı zor bir süreçte görev yapmamıza rağmen, etkinlik ve proje bazında hizmetlerimizi devam ettirdik. Biz kadınlar her türlü zorluğun üstesinden gelebiliriz. Yeter ki gücümüzün farkında olalım” diye konuştu.

4.jpg

“KADIN POLİTİKALARINA YÖN VERECEĞİZ”

Görevi Eylül ayında devralacak Gülsen Çetiner Özkan’da uygulanan projelerin devam ettirileceğini belirterek,”İKKB, birikimi ve deneyimiyle kadın politikalarına yön verecek kapasite ve dinamizme sahiptir. Şiddeti önlemek için etkili projeler uygulayacağız. Kadınları korumak amacıyla çıkarılan 6284 sayılı yasanın uygulanması için çaba göstereceğiz. Çeşitli konularda sanat yoluyla farkındalık sağlayacağız.”dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum