İzmirli kadın yöneticilerden fırsat eşitliği için güçbirliği

İzmirli kadın yöneticilerden fırsat eşitliği için güçbirliği

İzmir siyaset, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerin önde gelen kadın yöneticileri, fırsat eşitliği için güçbirliği ilan etti.

İşte İzmirli kadınların, Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajları:

sebnem-bursali.jpg

Şebnem Bursalı

AK Parti İzmir Milletvekili

TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi

Kadın; analık duygusu, bilge ve alp kişiliği, idari, siyasi, sosyal alanlardaki üstün becerileri, dik duruşu ile toplumun temel direğidir. Günümüzde kadın eğitim, iş ve aile hayatının kilit taşı konusuna geldi. Kız çocuklarının okullaşma oranı her geçen gün artarken, okuma yazma bilmeyen kadınların sayısı hızla azalıyor. Kadınların üretim yoluyla ülke ekonomisine katkıları azımsanmayacak noktaya ulaştı. Tüm bu olumlu gelişmelerin temelinde ise 22 yıldır AK Parti tarafından ortaya konulan eser ve hizmet siyaseti yer almaktadır. Biz, güçlü Türkiye’nin güçlü ailelerden, güçlü ailenin ise güçlü kadınlardan oluştuğuna inanıyoruz. Geldiğimiz noktaya baktığımızda kadınlarımızın, hayatın tüm alanlarındaki konumu dünden daha iyi bir hale geldi. Hayata geçirilecek yeni politikalarımızla ise yarın bugünden de iyi olacak. Türkiye Yüzyılı, kadınlarımızın yüzyılı olacak.

gulcin-guloglu-uguz.jpg

Gülçin Güloğlu Uğuz:

LİYAKAT Yönetim Kurulu Başkanı

Kadın olmak, her dönemde mücadele ettiğimiz zorluklarla dolu bir yolculuk. Bu mücadele, çağlar boyu süren adalet ve hak arayışının mücadelesi. Yeni bir çağdayız; teknolojinin inanılmaz bir hızla ilerlediği, bilim, tıp, mühendislik, ekonomi ve dahası yaşayış biçimlerimizin kökten değiştiği bir döneme tanıklık ediyoruz. Ancak kadınlar için gerçek değişim çok yavaş ilerliyor. Eğitim, iş hayatı, siyasi katılım ve fırsat eşitliği gibi alanlarda hala ciddi savaşlar veriyoruz. Bu mücadelede bazen anne, bazen de sevgili oluyoruz. Kalbimizde sevgi, yüreğimizde cesaretle ilerliyoruz. Bu haklı mücadele bin yıl daha sürecek olsa bile pes etmeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki bu eşitlik mücadelesi dünyayı değiştirecek ve geleceği bugünden aydınlatacak.

Berkay Eskinazi

TEV Onursal Başkanı

Hacettepe Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Özlem Haskan Avcı öncülüğündeki araştırmada erkeklere “Türkiye’de erkek olarak yaşadığınız zorluklar nelerdir?” sorusu yöneltilmiş. Buna göre erkeklerin karşılaştığı en büyük zorluk yüzde 56 oranıyla toplumsal baskı. Yani iki erkekten biri toplumsal baskı mağduru. Bu işin içinden çıkmak istiyorsak, baskıya karşı kadın da erkek de mücadele etmeli. Kadınların haklı mücadelesi yalnızca kadın sorunu değildir. Bu sorun toplumsal bir meseledir. Sağlıklı bir toplum için, mutlu ve huzurlu bir Türkiye için kadın-erkek fırsat eşitliği şart.

Nihan Yarkent İnce

Yarkent Medya İletişim Ajansı Genel Müdürü

8 Mart tüm emekçi kadınların mücadeleyi, kaybettiklerini, kazandıklarını bir kez daha gözden geçirdikleri gündür. Aynı zamanda mücadele için bir kez daha ayağa kalktıkları gündür. Kadın-erkek bu dünyanın tüm alanlarında eşit olmalı. Daha adil ve daha güzel bir gelecek bu olmadan mümkün olmaz. Kadın-erkek fırsat eşitliği konusunda reformların hayata geçirilmesi bu noktada hayati önem taşıyor. Ya eşitiz ya da bir geleceğimiz yok.

Gonca Aslan

Kızılay Kadın İzmir Başkanı

Bir eğitimci ve sivil toplum aktivisti olarak kadınların birleştirici, yönlendirici, koruyucu özellikleri ile toplumun her alanında etkin rol almaları, sosyal, kültürel, ekonomik, politik ve çevresel güçlenmeyi daha yükseklere taşımanın en önemli unsuru ve ön koşuludur. Kadınların eğitim hakkı, çalışma hakkı, seçme ve seçilme hakkı gibi temel haklara kavuşması için verilen uzun mücadelelerin ardından elde ettikleri bu haklarla daha adil ve kalkınmış bir toplum için çalışan, üreten, emek veren tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Ayşen Kabaoğlu

NAK Kargo Yönetim Kurulu Üyesi

Kadın, olmadan ne toplumsal ne ekonomik gelişme düşünülemez. Kadınların güçlenmesi, kendilerini ifade etmeleri ve potansiyellerini tam anlamıyla kullanabilmeleri için fırsat eşitliği hayatın her alanında hayata geçmeli. Çevrenize baktığınızda, başarısı engellenen birçok kadın görürsünüz. Bunun nedeni 8 Mart’ı var eden nedenlerdir. Biz kadınlar bu yüzden fırsat eşitliğini savunuyoruz. İstiyoruz ki kız çocukları eğitimde fırsat eşitliğinden yararlansın, kadınlar gerek iş hayatında gerek sosyal hayatta fırsat eşitliğinden yararlansın. Ancak bu şekilde huzurlu, mutlu bir toplum inşa edebiliriz.

Biriçim Didem Özkardeş

Avukat

Hukuk sistemine göre herkes yasalar önünde eşittir. Ancak bu durum, fırsat eşitliğinde hala kadının mağdur olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Kadın hakları için mücadele vermeyi ilke edinmiş bir avukat olarak özellikle kadınları; haklarını öğrenmeye, savunmaya çağırıyorum. Fırsat eşitliği için hala almamız gereken çok yol var. O yüzden çok daha fazla mücadele etmeliyiz. Bunun için de iş hayatında, siyasette, bilimde, eğitimde, hayatın her alanına kadın olarak daha çok var olmamız gerekiyor. İnanıyorum ki kadınların mücadele azmi, refaha giden yolu gösterecek.

Meryem Dilşad İpbaş Bağış

Kırçiçeği Genel Müdürü

Bir toplumun gelişmişliğinin, kadın istihdamı ile doğru orantılı olduğunu unutmayalım.

Kadına değer veren, verdiği değeri her gün artıran bir Türkiye istiyorsak, bu yolu gerekirse kadınlar olarak bizler açmalıyız. Evinde, kariyerinde ve toplumda olağanüstü performansı en iyi şekilde yöneten kadınlar olarak daha çok çalışmalı, kültürel, ekonomik ve siyasal alanda hak ettiğimiz yere gelmeliyiz. Bunu, olduğumuz yerde durarak yapamayız. Aydınlık bir Türkiye istiyorsak, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyetimizin bize sağladığı kadın-erkek fırsat eşitliğini koruyarak ve güçlendirerek yapacağız. İnanmalı, yürekten çalışmalı, birlik olmalı ve mücadeleye her daim devam etmeliyiz.

Rasıla Başar

Yüksek Mimar-Ressam

Kadın hakları konusu bir Dünya meselesi. Kadın mimarların sektördeki güçlenen rolü, genç kızlara ve kadınlara da ilham veriyor. Bu durum, daha fazla kadının mimarlık eğitimi almasına ve sektörde kendilerine yer bulmalarına olanak sağlamaktadır. Sonuçta, fikir çeşitliliği artarak daha yenilikçi ve sürdürülebilir mimari çözümlere ulaşıyoruz. Ancak, kadınların mimarlık alanındaki temsilinin artırılması için hala daha yapılması gereken çok şey var. Kadın erkek eşitsizliği, iş fırsatları ve kadınların kariyerlerinde yükselme fırsatları gibi konularda daha fazla adım atılması gerekiyor. Bu alanda kadınların var olabilmesi için eşit fırsatlar sağlanmalı ve desteklenmeli. Böylece hem daha çok kadın iş dünyasında yerini alır hem mimarlık alanı daha kapsayıcı, yaratıcı ve sürdürülebilir olabilir.

Müge Banu Belek

ALOSBİ Bölge Müdürü

Her geçen gün büyümeye devam eden sanayi sektörünün bu başarısının ardındaki en büyük itici gücü kadınlar oluşturuyor. Ancak kadınlar hala farklı engellerle mücadele etmek zorunda.

Kadınların bu engellere karşı direnç göstererek, sanayideki varlıklarını güçlendirerek toplumda daha fazla görünür olmaları hepimize umut veriyor. Sanayideki kadın, üreten kadındır. Onların güçlü iradeleri ve emekleri, sadece kendileri için değil, aynı zamanda toplumun gelişimine de katkı sağlar. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların engelleri aşarak gösterdikleri başarıları takdir etmek adına bir fırsat sunuyor. Artık bu fırsatın tam anlamıyla bir eşitliğe kavuşması gerek. Tüm kadınlar birlikte mücadele ederek işte, eğitimde, hayatın her alanında fırsat eşitliğini sağlayacağımıza eminim.

Feyzan Dirin Gülcan

Dirinler Yönetim Kurulu Üyesi

Türkiye’de kadın yönetici ve girişimci sayısı gün geçtikçe artıyor. Ancak istenilen düzeyde değil. Ailenin beklentileri, kültürel önyargılar ve bilinçsizce koşullandırmalar, kadınların özgüvenlerini etkileyebilecek ciddi engeller oluşturuyor. Toplumda var olan cinsiyet rolleri ve beklentileri, kadınları belirli kalıpların içine hapsederken, kendi potansiyellerini gerçekleştirmelerini de engelliyor. Bunlarla mücadele etmek için, toplumda cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığın artırılması ve kadınların güçlendirilmesi büyük önem taşıyor. Her kadın, kendi değerini bilmeli, kendine olan güvenini hissetmeli ve hayallerinin peşinden koşmak için cesur olmalı.

Zeliha Toprak

İş insanı

8 Mart, kadınların özgürlük ve eşitlik için savaşıp aynı zamanda dünyayı daha güzel bir yer haline getirmek için çabaladıkları bir gündür. Ancak, birçok engelle karşı karşıyayız. Bu engellerle mücadele ederek hem kendi özgürlüğümüz hem eşitlik için hem de bütün insanlık için daha iyi bir dünya yaratmak istiyoruz. Kadınların yaşadığı zorlukları anlamak ve onlara destek olmak, daha adil ve eşitlikçi bir toplumun oluşmasına katkı sağlayacaktır. Bu nedenle, kadınların güçlendirilmesi ve desteklenmesi sadece onların bireysel başarıları için değil, tüm toplumun refahı için önemlidir.

Ayça Er

Avcılar İnşaat Pazarlama ve Satış Koordinatörü

Hayatın her alanına katkı sağlayan kadınlar, toplumun mihenk taşıdır. Toplumda var olan fırsat eşitsizliği sorunlarına rağmen, kadınlar tarih boyunca başarılarıyla ve kararlılıklarıyla topluma vazgeçilmez katkılarda bulundu. Sadece aile yaşantısında değil, aynı zamanda iş dünyasında, siyasette, bilimde, sanatta ve daha birçok alanda önemli rol oynadı. Kadınların seslerini duyurabilmeleri, karar mekanizmalarında yer almaları ve potansiyellerini tam anlamıyla kullanabilmeleri için toplumsal farkındalığın artırılması büyük önem taşıyor. Fırsat eşitliğini hayatın her alanında yaşamak için her kadın mücadeleye ortak olmalı.

Esra Boyacıoğlu:

Boyacıoğulları Ömür Süt Ürünleri Genel Müdürü

Kadınların kendi güçlerine inandığı, hayallerinin peşinden gittiği, üreterek topluma fayda sağladığı, her alanda özgürce yer aldığı, kadınlara gereken saygının gösterildiği bir toplum için fırsat eşitliği hayatın her aşamasında hayata geçmeli. Yıllardır verilen mücadelelerle, çok zorlu süreçleri aştık. Bugün sosyal yaşamdan, hukuksal alana kadar birçok konuda atılan adımlar, kadınların kazanımları olarak görülse de aslında bunlar toplumsal başarımızın eseridir. Şimdi artık hızlanma zamanı. Daha eşit bir Türkiye için daha çok çalışma zamanı.

Gül Ceylan

GL Platform Genel Müdürü

Kadın, emeğin, özverinin ve mücadelenin adıdır. Gönlüne dünyaları sığdırandır. Güçlü kadın demek, güçlü bir ülke demektir. Yaşadığımız bu süreçte kadın kadına dayanışma içinde olmaya, güvene, kararlılığa, cesur kadın ruhuna çok ihtiyacımız var. Bu yüzden her kadına büyük görev düşüyor. Her annenin çocuklarına, her babaya, her gence büyük görev düşüyor. Bu yolda, kadın erkek fırsat eşitliği için hem erkekleri hem kadınları daha çok mücadele etmeye davet ediyoruz.

İklil Ulueren

KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı

Kadın olarak üstlendiğimiz misyonla toplumsal yapının yükünü en fazla çekeni yine biz kadınlarız. Bugünün dünyasında kadınları dahil etmeden ekonomik gelişmeden bahsetmek mümkün değil. Kadınlar olarak ne kadar güçlenirsek, toplum da o kadar güçleniriz. Kadın gücünün ve öz verisinin neleri değiştirebileceğini hepimiz biliyoruz. Güçlüyüz ama artık haklarımız için fedakâr değiliz. Eğer hakkımızdan fedakarlıkta bulunmak istemiyorsak o zaman el-ele verip, tüm gücümüzle bunu haykırmak ve hakkımızı almak için yaşamın her alanında varlığımızı göstermek zorundayız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.