İzmirli Kadınlar depremzedeler için Dayanışma Mutfağı'na girdi

İzmirli Kadınlar depremzedeler için Dayanışma Mutfağı'na girdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Fuar İzmir'de gerçekleşen HORECA Fair'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde İzmirli kadınlar Sahrap Soysal’ın da katılımıyla depremzedeler için Dayanışma Mutfağı'na girdi.

Dayanışma kenti İzmir, deprem felaketinin yaralarını sarabilmek için ilk andan itibaren tüm imkanlarını seferber etti. GL Platform tarafından Fuar İzmir'de düzenlenen HORECA Fair, HORECA Fair EDT, Pack Fair Türkiye, Food Fair Türkiye fuarları kapsamında “Dayanışma Mutfağı” kuruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Aşçılar Derneği, Yaşar Üniversitesi, İzmir Ekonomi Kulübü Gastronomi Derneği ve İzmir Lokantacılar Odası’nın iş birliğinde kurulan dayanışma mutfağında, şefler her gün kazanları İzmir’de misafir edilen depremzedeler için kaynattı.

1678276994434-foto2-001.jpg

BİRLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ise Dayanışma Mutfağı’nda yalnızca kadın şefler yer aldı. Şefler, Sahrap Soysal’ın da katılımıyla birbirinden lezzetli tariflerini yine depremzedeler için hazırladı. Etkinliğe akın eden İzmirli kadınlar beraberlik ve birliğin en güzel örneklerinden birinin sergilendiği Dayanışma Mutfağı’ndaki ortak çabaya güç kattı. İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer’in de yer aldığı İzmirli kadınlar ve kadın şefler hep birlikte depremzedeler için yemek yaptı.

“UNUTMAYACAK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Ünlü yemek uzmanı ve yazar Sahrap Soysal, Gazeteci Nedim Atilla ile yaptığı sunumunda da depremzede kadınları andı. Soysal “Deprem bölgesindeki kadınlar evleri ve mutfaklarını kaybettiler onlar aşlarını pişiremiyor. Bu acıyı unutmayacak, unutturmayacağız. Dünyayı yaşanabilir hale getiren, dokunduğu her şeyi güzelleştiren kadınların günü kutlu olsun. Kadınsız bir dünya düşünemiyorum, biran önce yaralarımızın sarılmasını diliyorum” dedi.

unnamed-001.jpg

GL Platform tarafından tüm kadınlara kırmızı karanfil dağıtılan fuarda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de incelemede bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.