İzmirli kantinciler iddialı

İzmirli kantinciler iddialı

18 Eylül’de okulların açılacak olması ülke çapında tatlı bir telaşa neden olurken, İzmirli kantinciler yeni öğretim yılına hazır olduklarını dile getirdi.

2017-18 öğretim yılı öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydeden İzmir Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Habip Sak, ‘Üyelerimizden kantinlerde kullandıkları gıda ürünlerinin kalitesinden taviz vermemelerini istiyoruz. Bugüne kadar İzmir’de okul kantinleri konusunda bir sıkıntı yaşanmamıştır, üst seviyede bulunan  çitamızı yeni dönemde koruyacağız. Üyelerimizle ve eğitim camiasıyla istişare altında fiyat listeleri, kantin sözleşmeleri gibi sorunlarımızı da çözdük.’ dedi.


İzmir’deki okul kantinlerinin Türkiye’ye örnek olduğuna dikkat çeken Habip Sak, ‘Gerek hijyen, gerek sorumluluk duygusu gerekse kaliteli sunum açısından üyelerimizin en iyi hizmeti vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Biz okul kantinlerini eğitimin bir parçası olarak görüyor ve ticaretten fazla geleceğimiz olan gençlerimizi sahiplenmeyi önemsiyoruz. ‘ dedi.


Eğitim çalışmaları


Oda olarak okul kantinlerini sürekli denetim altında tuttuklarını hatırlatan sak, ‘Bunun yanında hem üyelerimize hem de öğrencilere yönelik periyodik eğitimler yapıyoruz. Üyelerimize ve yanlarında çalışanlara yönelik düzenlediğimiz toplantılarda okul kantinlerinde aranılan şartlar, işyeri mevzuatı, soğukta muhafaza edilmesi gereken ürünler, gıda maddelerinin hazırlanması ve işlenmesi, çalışan personele ilişkin kurallar ile temizlik, dezenfeksiyon, ilaçlama ve atıklar gibi hijyen uygulamaları hakkında ayrıntılı bilgiler aktarılıyor.


Öte yandan odamız sigara, bonzai gibi zararlı alışkanlıklar konusunda çocukları ikaz eden kampanyalar gerçekleştirmiş, broşürlerle, afişlerle evlatlarımızı uyarmıştır. Çünkü her şeyden önce biz çocukların ağbisi, ablası, amcasıyız. Sınıflarından çıktıkları andan itibaren okul içinde öğrenciler bizim sorumluluğumuz altındadır. Tüm velilerin içi rahat olsun. Bizler genç kardeşlerimizi velilerin bize emaneti olarak görürüz. Ancak bu noktada da velilerimizin de  kendi evlatlarının iyiliği için daha fazla duyarlı olmaları gerekiyor. ’ diye konuştu.
 

Velilere uyarı
 

İzmir’de okul kantinlerinin modern kafeterya ve lokanta seviyesinde olduğuna dikkat çeken Başkan Sak şunları söyledi: ‘Velilerimiz  gönül rahatlığı ile evlatlarının beslenmelerini okul kantinlerinden sağlayabilir. İzmir’de okul kantini işleten arkadaşlarımız mesleklerini TSE kriterlerine uygun şekilde yapmakta.  Biz yasaklı gıda satmıyoruz ama çocuk eve giderken bakkaldan alıyor ya da nerede ne şekilde imal edildiği bilinmeyen seyyar gıdalara yönelebiliyor. Veliler bu konuda dikkatli olmalı, kendi çocuklarının sağlığı için okul dışı alışverişlere müsaade etmemelidir. Okul yöneticilerinden de mevcut hassasiyetlerini sürdürmelerini, okul kapılarını gün boyu kapalı tutmalarını istiyoruz.’

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.