İzmirli Kantinciler Yeni Döneme Hazır

İzmirli Kantinciler Yeni Döneme Hazır

İzmirli Kantinciler Esnaf Odası, düzenlediği basın toplantısıyla yeni öğretim yılına hazır olduğunu açıkladı.

İzmir Kantinciler Esnaf Odası, düzenlediği toplantı ile İzmir’deki okullarda faaliyet gösteren kantin işletmecilerini ve çalışanlarını biraraya getirdi.


İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Türkiye Kantinciler Federasyonu Genel Başkanı Vahap Osmanoğlu, İESOB Başkanvekili ve Büfeciler Odası Başkanı Selehattin Arslan, İzmir Pide Gevrek İmalatçıları ve Satıcıları Odası Başkanı Şükrü Erişen’in de  katıldığı toplantıda yeni öğretim yılında kantin işletmelerinin çalışma düzeni hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.


Sağlıklı beslenme
Oda yönetiminin üyelerle bu tür toplantıları periyodik olarak sürdürdüğünü hatırlatan İzmir Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Habip Sak, ‘Bu toplantılarla hem mesleki bilgiler paylaşıyor hem de camiamızdaki birlik ve beraberliği pekiştiriyoruz.’ dedi.


2016-17 öğretim yılı öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Habip Sak, ‘Üyelerimizden kantinlerde kullandıkları gıda ürünlerinin kalitesinden taviz vermemelerini istiyoruz. Bugüne kadar İzmir’de okul kantinleri konusunda bir sıkıntı yaşanmamıştır, bu çıtayı yeni dönemde de sürdürmeliyiz. Ayrıca üyelerimizin sıkıntılarını dinledik, fiyat listelerimizi belirledik’ diye konuştu.
İzmir’de okul sözleşmeleri konusunda bir sorun yaşamadıklarını da sözlerine ekleyen Sak, ‘ Milli Eğitim Müdürümüz ile görüşerek haziran ayında yüzde 4 zam ile okul kantinlerinin sözleşmelerinin tamamlanmasını konusunda fikir birliğine varmıştık. Türkiye’deki tüm büyük illerde yaşanan sıkıntı İzmir’de yaşanmamaktadır. Üyemizin mağdur olmasına izin vermediğimiz gibi, okul kantinleri ile içiçe çalışarak geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın da sağlıklı gıdalarla beslenmelerine dikkat ediyoruz’ dedi.


Velilere çağrı
İzmir’de okul kantinlerinin modern kafeterya ve lokanta seviyesinde olduğuna dikkat çeken Habip Sak şunları söyledi: ‘Velilerimiz  gönül rahatlığı ile evlatlarının beslenmelerini okul kantinlerinden sağlayabilir. Biz yasaklı gıda satmıyoruz ama çocuk eve giderken bakkaldan alıyor ya da nerede ne şekilde imal edildiği bilinmeyen seyyar gıdalara yönelebiliyor. Veliler bu konuda dikkatli olmalı, kendi çocuklarının sağlığı için okul dışı alışverişlere müsaade etmemelidir. Okul yöneticilerinden de hassasiyetlerini sürdürmelerini, okul kapılarını gün boyu kapalı tutmalarını istiyoruz.’


İzmir Türkiye’ye örnek
İzmirli kantincilere teşekkür eden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise, ‘Türkiye’nin çeşitli illerinde görülen ve  zaman zaman medyaya yansıyan okul kantinlerine ilişkin kötü olaylar İzmir’de hiç yaşanmamıştır, sizler beni hiç mahcup etmediniz’ dedi.


Oda yöneticilerinin gayretleriyle İzmir’de okul sözleşmeleri konusunda sıkıntı yaşanmadığına değinen Mutlu, ‘Biz yasalara riayet ediyoruz ama bizim satmadığımız ürünler dışarıda da satılmamalı. Bu şekilde haksız rekabet ve adaletsizlik oluyor. Sizlerden ricam, hali vakti yerinde olmayan öğrencileri ücretsiz kantinlerinizden yararlandırmanız.

Onların bereketi size yeter’ diye konuştu.
İzmir’in tüm Türkiye’ye örnek olduğuna dikkat çeken Türkiye Kantinciler Federasyonu Genel Başkanı Osman Vahapoğlu ise, ‘Biz İstanbul’da okul sözleşmeleri konusunda sizi yakaladığınız başarıyı yakalayamadık. Sizi kutluyorum. Federasyon olarak pek çok ilde Şehit Ailelerinin evlatlarına ücretsiz hizmet vermek için kampanya başlatacağız, bunun için İzmir’in de desteğini istiyoruz’ dedi. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.