İzmirli mobilyacılar Antalya’ya çıkarma yapacak

İzmirli mobilyacılar Antalya’ya çıkarma yapacak

Türkiye ve özellikle Ege Bölgesi mobilya sektörü temsilcileri, 12-16 Şubat 2020 tarihlerinde Antalya Expo Center’de kapılarını açacak olan FurniTRend Akdeniz Mobilya Dekorasyon Fuarı’nda buluşacak

Ege Mobilya Sanayici ve İş Adamları Derneği (EMODER) üyeleri 12-16 Şubat 2020 tarihlerinde Antalya Expo Center’de kapılarını açacak olan FurniTRend Akdeniz Mobilya Dekorasyon Fuarı kapsamında kahvaltıda buluştu.

Organizatörlüğünü Elit Fuarcılık’ın yaptığı toplantı DoubleTree by Hilton Hotel İzmir Airport’ta gerçekleştirildi. Toplantıya başta EMODER Yönetim Kurulu Başkanı İmran Yük, Elit Fuarcılık Genel Müdürü Alper Çiçekçi ve Tema Fuarcılık Genel Müdürü Aykut Karslı olmak üzere çok sayıda mobilya üreticisi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını ise Alper Çiçekçi gerçekleştirdi. Çiçekçi, 12-16 Şubat 2020 tarihlerinde ANFAŞ Antalya Expo Center Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açacak FurniTRend Akdeniz Mobilya Dekorasyon Fuarı ile ilgili kapsamlı bir sunum da yaparak, bu fuarın, bugüne kadar gerçekleştirilen tüm mobilya fuarlarından çok daha kapsamlı ve önemli bir fuar olacağının altını çizdi.

“Sektörün en dinamik fuarı”

2020 yılında Türk mobilya sektörünün tüm dünyaya damgasını vuracağını söyleyen Çiçekçi, çok yoğun bir hazırlık süreci içinde olduklarını ifade ederek,

“Fuarımızı gerçekleştireceğimiz ANFAŞ / Antalya Expo Center Fuar ve Kongre Merkezi 40 bin m2 kapalı, 20 bin m2 de açık olmak üzere toplam 60 bin m2’lik dev bir alan. Bu alanın Türkiye’nin yurt dışından en çok ziyaretçiyi ağırladığı, içerisinde bulunan otel ve turizm merkezleri ile bir dünya markası olan, ülkemizin göz bebeği Antalya’da olması da bir o kadar değerli. İşte böylesine önemli bir lokasyonda Türkiye’nin önde gelen mobilya sektörü liderlerini, zincir mağazaları, ithalat ve ihracatçı firmalarımızı, toptancılarımızı, dağıtıcılarımızı, mobilya yan sanayi üreticilerini ve perakende mağazaları gibi bu sektörün tüm paydaşlarını bir araya getireceğiz. Bu yönüyle sektörün en dinamik fuarına imza atarak 2020 yılına damga vurmaya hazırlanıyoruz. Çalışmalarımız hem yurt içi hem de yurt dışı olmak üzere çok yoğun bir şekilde sürüyor. Mobilya sektörümüzün fuara gösterdiği ilgiden de oldukça memnunuz” diye konuştu.

"Ortadoğu ülkelerinden büyük ilgi var"

Alper Çiçekçi ayrıca fuar çalışmaları kapsamında birçok yurt dışı temsilciyle de temas halinde olduklarını ve onların da fuarı büyük bir heyecanla beklediklerini ifade ederek, “Fuarımıza yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da büyük bir ilgi olduğunu söylemeliyim. Özellikle Ortadoğu ülkelerinin Türk mobilyalarına olan ilgisi her geçen gün daha da fazla artmakta. Yaptığımız çalışmalar kapsamında fuarımıza AB ülkeleri başta olmak üzere Afrika ülkeleri, Balkan ülkeleri, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Ukrayna, Suudi Arabistan, Mısır, İsrail, Libya gibi ülkelerden birçok ziyaretçi gelecek. Burada sektörümüzün tüm paydaşları yeni müşterilerle tanışma ve yeni pazarlar bulma noktasında da büyük bir fırsat yakalamış olacak. Bu noktada ben de buradan bir kez daha tüm mobilya sektörü paydaşlarımızı 12-16 Şubat 2020 tarihlerinde, ANFAŞ / Antalya Expo Center’da gerçekleşecek olan FurniTRend Akdeniz Mobilya Dekorasyon Fuarı’mıza davet ediyorum” dedi.

İmran Yük: Lokomotif sektör

Toplantıda konuşan EMODER Yönetim Kurulu Başkanı İmran Yük ise, mobilya sektörünün ülke ekonomisinin lokomotif sektörleri içerisinde yer aldığını söyleyerek, “Bugün mobilya sektörü 2019 verileri göz önüne alınarak tam 160’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren ve bu yönüyle "Made in Turkey” imzasının arkasındaki en büyük güç konumundadır. Dünya mobilya dış ticareti 2009-2018 yılları arasında yaklaşık yüzde 50 büyüdü. Bugün 450 milyar dolara ulaşan dünya pazarının 2050 yılında 1 trilyon doları aşması öngörülüyor. 2018 itibariyle küresel pazarın yüzde 33’ünü ithal mobilyalar oluşturuyor. 2050 yılında 330 milyar dolar civarında küresel mobilya dış ticaretinden söz edilmesi bekleniyor. Bu farkındalıkla Türkiye mobilya sektörünü 2023 yılında 10 milyar dolar ihracat ile dünya pazarlarından %2,5 pay alma hedefine taşıyacak olan adımları atmak büyük önem arz etmekte ve bunların başında da tabii ki fuarlar gelmektedir.

Bu yönüyle Elit Fuarcılık’ın değerli temsilcilerini böylesine önemli ve kapsamlı bir fuar için yola çıktıklarından dolayı kutluyor ve tebrik ediyorum. Bizler Ege Mobilya Sanayici ve İş Adamları Derneği temsilcileri ve üyeleri olarak Türkiye’de ve özellikle Ege Bölgesi’nde mobilya sektörünün gelişmesi ve büyümesi için atılan her türlü adımı tabii ki canı gönülden desteklemekteyiz. Bu yönüyle Antalya’da gerçekleşecek olan FurniTRend Akdeniz Mobilya Dekorasyon Fuarı’mızın da Türk mobilya sektörünün uluslararası pazardaki rekabet gücünü artıracağına ve en önemlisi de sektörün 2023-2030 ihracat hedeflerine büyük bir katkı sunacağına inanıyoruz” dedi.

dsc_0115.jpgdsc_0145-001.jpgdsc_0163-001.jpgdsc_0164.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.