İzmirli Müteahhitler Sorunların Çözümü İçin Bir Araya Geldi

İzmirli Müteahhitler Sorunların Çözümü İçin Bir Araya Geldi

KAMİAD'ın düzenlediği sektör toplantısında, müteahhitlik mesleğinin sorunları ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişi yapıldı. 

Düzenlenen toplantıda Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay,  Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Müteahhitler ve İşadamları Derneği (KAMİAD) Başkanı Ahmet Akyüz, İZTO Y.K Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, MÜFED Başkan Yardımcıları  Ayhan Sulak ve Barış Öncü, Yönetim Kurulu Üyesi İslam Yıldırım ve çok sayıda sektör temsilcisi bir araya geldi. 

Toplantının açılışını gerçekleştiren KAMİAD Başkanı Ahmet Akyüz, Karşıyaka Belediyesi ile önemli bir işbirliğine imza attıklarını belirtti; belediyenin ilgili tüm teknik müdürleri ve başkan yardımcılarının da içinde bulunduğu ve derneğin 10 temsilcisinin de içinde yer aldığı bir Ortak İmar Komisyonu kurulduğunu söyledi. 

İşbirliği hakkında bilgi veren Ahmet Akyüz, “Bu komisyon, Karşıyaka bölgesindeki meslektaşlarımızın belediye ile ilgili olan tüm işlerinde yaşadıkları olumlu veya olumsuz her türlü konuda imar kanunları, ilgili hukuksal mevzuatlar ve teknik konularda bireysel veya kurumsal olarak tüm ilgili belediye yetkilileri ile çözmeye odaklanan bir özellik taşıyor. Komisyonun  bir diğer önemli misyonu da ilgili her birimiyle her türlü koordinasyonu sağlayarak, resmi iş ve işlemlerin en hızlı ve doğru şekilde sonuçlanmasını sağlamaktır. Bu projenin oluşumda bizlere her türlü desteği sağlayan Sayın Cemil Tugay’a derneğimiz adına teşekkür eder, bu oluşumun ilimizdeki diğer belediyelere örnek teşkil etmesini temenni ederiz”

i̇smai̇l-kahraman-001.jpg

İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ

Toplantıda söz alan MÜFED Başkanı İsmail Kahraman, İzmir Ticaret Odası ve  Müteahhitler Federasyonu olarak sorunların çözülmesi ve sektörün gelişmesi adına her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

İsmail Kahraman “Belediyede oluşturulan inşaat sektör komisyonu çok önemli bir çalışma ve diğer belediyelerimizde de bu konuda çalışmalar yapılması önem taşıyor. Sektörle yerel yönetimler arasında bu tarz işbirlikleri kurulması sorunların çözümü için de hızlı adımlar atılmasını sağlayacak. Öte yandan bir sivil toplum kuruluşu olarak sektörün yaşadığı inşaat malzemelerindeki aşırı fiyat artışı gibi konularla ilgili de federasyon olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kenti yakından tanıyan ve insanların ihtiyaçlarını da çok iyi bilen İzmirli müteahhitler olarak kentimize kalıcı sağlam ve yaşanabilir yaşam alanları inşaa etmek istiyoruz. Bu konuyla ilgili her türlü işbirliğine de hazırız. Tüm katılımcılara ve bu etkinliği organize eden herkese teşekkür ederim”  diye konuştu. 

İMAR ÇÖZÜM OFİSİ KURULUYOR

Yaşanan İzmir depreminin önemli can ve mal kayıplarına neden olduğunu söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, konuyla ilgili olarak Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi'yle işbirliği içinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. 

Cemil Tugay, “ Depremin ardından kötü günler yaşadık. 200'e yakın orta ve ağır hasarlı 1000 civarında hafif hasarlı bina var. İnşaat teknolojisi ve yasal standartlar 1999 yılından önce yeterli değildi. Karşıyakada oldukça fazla binanın da bu dönemde yapılmış olduğunu biliyoruz. Mülk sahibi olan vatandaşlarımızın önemli sorunu var. Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte planlama çalışması yapıyoruz. Binaların yenilenmesi önündeki engeller halledilecek. Karşıyaka'nın yaklaşık yarısını kapsayan bir alanda bilimsel altyapısı olan etüd çalışması devam ediyor. Karşıyaka'yı planlama ve inşaat konusunda doğru yönlendirecek bir önemli proje olacak. Hepimize yol gösterecek. Binaların yenilenmesiyle ilgili süreçlerde hem müteahhitler hem de vatandaşa avantaj sağlayacak. İzmir Kültür Parkta da bir İmar Çözüm Ofisi kuruyoruz. Binasını dönüşüme tabi tutmak isteyen vatandaşlara binanın inşaat hakkı, metrekaresi, yaklaşık maliyet hesaplaması ve hukuki süreçlerle ilgili yol gösterilecek. Vatandaşlarımızın istedikleri kalitedeki binalarda oturabilmeleri için çalışıyoruz. Belediye olarak kapımız herkese açık. Yapılan işin daha sağlam ve hızlı yürümesi için hukuk kuralları çerçevesinde çözüm için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu. 

toplu-2.jpg

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman,  belediyenizde oluşturulan inşaat sektör komisyonu çok önemli bir çalışma diğer belediyelerimizde bu konuda çalışmalar yapılmış olacak . Sektörle yerel yönetimler arasında bu işbirliği kurulması sorunların çözümü için de hızlı adımlar atılmasını sağlayacak. Öte yandan bir sivil toplum kuruluşu olarak sektörün yaşadığı inşaat malzemelerindeki aşırı fiyat artışı gibi konularla ilgili de federasyon olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız kenti yakından tanıyan ve insanların ihtiyaçlarını da  çok iyi bilen İzmirli  müteahhitler olarak kentimize kalıcı sağlam ve yaşanabilir yaşam alanları inşaa etmek istiyoruz. Bu konuyla ilgili her türlü işbirliğine de hazırız. Tüm katılımcılara ve bu etkinliği organize eden herkese teşekkür ederim”  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.