İzmirli öğrenciler Bilim Olimpiyatlarında

İzmirli öğrenciler Bilim Olimpiyatlarında

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik Fen Bilimleri, Bilgisayar ve Matematik alanlarında gerçekleştirilen İzmir Bilim Olimpiyatları Yarışmasının bu yıl ikincisi düzenleniyor.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bilim Olimpiyatlarıyla Türkiye’de ilk kez Matematik ve Bilgisayar alanlarına ek olarak Fen Bilimleri alanında da sınav düzenleniyor. Bilim Olimpiyatlarının öne çıkan bir diğer yönü de ilk kez ilkokul düzeyinde uygulanması. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür “Bilim Olimpiyatları yarışmalarının bölgesel ve ulusal düzeyde yapılarak hedef kitlenin genişletilmesini planlıyoruz” dedi.

2021 yılı İzmir Bilim Olimpiyatları, ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle online ve yüz yüze olmak üzere iki aşama olarak planlandı. Birinci aşama sınavı 27 Haziran 2021 tarihinde il genelinden 3780 öğrencinin katılımıyla online olarak gerçekleştirildi. Baraj puanını geçen 172 öğrenci 6-16 Eylül tarihleri arasında İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan özgün eğitim yönetim sistemi üzerinden 2. aşama eğitim kampına alındı. Bu kampta öğrenciler olimpiyat konusunda yetkin akademisyenlerden ve İzmir İl Müdürlüğü Bilim Olimpiyatları Komisyonu üyesi uzman öğretmenlerden dersler aldı. Öğrenciler, çevrimiçi düzenlenen derslerin yanı sıra çeşitli dokümanlar, deneme sınavları gibi materyallere de ulaşma fırsatı buldu.

img-20210926-wa0018.jpg

Kampa katılan öğrenciler, 25 Eylül 2021 tarihinde İzmir Atatürk lisesinde düzenlenen İkinci Aşama Sınavına katıldı. Sınav sonucunda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine Matematik, Fen Bilimleri ve Bilgisayar alanlarında olimpiyat madalyaları verilecek.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İzmir Atatürk Lisesi’nde sınava giren öğrencilerle bir araya gelerek başarı dileklerini iletti. “Sürekli bir değişim ve gelişim içinde olan bilgi kavramını kültür ve medeniyetimizin değerleriyle yoğurup yapılandıran, özgün ve üretken nesillerin yetişmesi için elimizden gelen tüm desteği vereceğiz” dedi. Eğitimin temel olgusunun değişmek ve sürekli olarak kendini yenilemek olduğuna dikkat çeken Yentür, öğrencilerin bilim ve fen ışığında ilerlemeleri için çağın gerekliliklerine uygun yeni çalışmalar geliştirmenin önemine vurgu yaptı.

Ege Üniversitesi Ölçme Değerlendirme Anabilim Dalında görevli Doç Dr. Tahsin Oğuz Başokçu, hem bir veli hem de alanda çalışan bir akademisyen olan Bilim Olimpiyatlarını uzun süredir takip ettiğini belirterek “Oldukça başarılı bir planlama ve yürütme aşaması gördüm. Ders aşamaları özellikle çok titiz hazırlanmıştı. Kullanılan soruların özgünlüğü ve ölçmek istenen özelliğe uygun olarak hazırlanma düzeyleri çok yüksekti. Bunu hem bir akademisyen hem de evde bir veli olarak da gözlemledim” dedi. Dijital olarak uygulanan süreçlerin zorluğuna dikkat çeken Başokçu, akılcı çözümlerle ve alanında uzman öğretmenlerle bu sürecin başarıyla geçtiğini vurguladı ve özellikle soruların özgün, amaca uygun ve olimpiyat özelliğini taşıdığının altını çizdi.

Sınava gire öğrenciler ise katıldıkları eğitim kampının sonuçlarını görmek için oldukça heyecanlıydı. Öğrencileriyle birlikte gelen veliler ise İzmir Bilim Olimpiyatları sürecinin öğrenciler açısından verimli geçtiğini belirterek bu tür çalışmaların artarak devam etmesi konusundaki isteklerini dile getirdiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.