İzmirli öğrenciler madalyalarla döndü

İzmirli öğrenciler madalyalarla döndü

‘2. Uluslararası Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’na katılan Bornovalı ve Torbalılı öğrenciler yarışmadan madalyalarla döndü.

Denizli Genç Aşçılar Derneği ile Pamukkale Üniversitesi işbirliği ile organize edilen 2. Uluslararası Denizli Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması 5-6 Kasım 2022 tarihinde Pamukkale Üniversitesi Kampüsü Göl Bahçe Alanında yerli ve yabancı şef aşçıların jüriliğinde gerçekleştirildi. Amacı Denizli’nin yöresel ürünlerini tanıtmak, lise ve üniversite öğrencilerinin aşçılık mesleğinde kendilerini geliştirmelerini sağlamak ve öğrencilerin öz güvenlerini artırmak olan festivalde Bornova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birçok alanda dereceye girdi.

bonova.jpeg

Bornova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yarışmaya Yiyecek-İçecek Hizmetleri Bölümünden 12 öğrenci ile Müdür Yardımcısı İbrahim Kuz, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Aslıgül Kartpak, Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölüm Öğretmeni Hamdiye Funda Ölmez ve Gıda Teknolojisi Alan Şefi Özgür Koç danışmanlığında katıldı. Yemek yarışmasında okulun 12 öğrencisi ‘Yılın Şefi’, ‘Tatlı Tabağı’, ‘Balık Tabağı’, ‘Et Tabağı’ ve ‘Ekip’ kategorilerinde yarıştı. Aleyna Yakut ve Şahra Kılınç Yılın Şefi kategorisinde bronz, Şeyma Başar, Belinay Palamut ve Şaziye Ömer Ekip kategorisinde gümüş, Elif Cankurt Balık Tabağı kategorisinde gümüş, Berivan Yıldız Et Tabağı kategorisinde bronz, Fatma Nur Soyer Et Tabağı kategorisinde gümüş, Ceylin Özler Tatlı Tabağı kategorisinde gümüş madalya almaya hak kazandı.

torbali.jpeg

Torbalı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Lisesi yarışmaya Yiyecek-İçecek Bölümü Branş Öğretmenleri Kürşad Gümüş ve Murat Pak danışmanlığında 22 öğrenciden oluşan ekiple katıldı. Liseler arası ‘Tatlı Tabağı’ kategorisinde; Ceren Eroğlu birincilik elde ederek Altın Madalya, Öykü Duran ikincilik elde ederek Gümüş Madalya, Ana Yemek Tabağında Kazım Kaya Gedik ve Yakup Yıldız üçüncülük elde ederek Bronz Madalya (3.lük) kazandılar.

Fatih Hamarat, Akın Şenol ve Zeynep Gökçen’ den oluşan takım ve Neslihan Demir, Tuğba Oral, Yiğit Murat İzmirli’ den oluşan takım ‘3 Course Ekip Kategorisi’ yarışmasında 2. olurken; aynı kategoride Refika Atmaca, Ayşe Gürdal, Mehmet Emre Yacan’dan oluşan takım; Ela Eroğlu, Niyazi Emineoğlu ve Sümeyye Erdal’dan oluşan takım; Yüksel Varol, Ayşenur Özyeşil, Çağrı Berat Küçük’ten oluşan takım ve İbat Gülcek, Bayram Yıldırım, Ömer Terzioğlu’ndan oluşan grup takımları ise üçüncü oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.