İzmirli Öğretmenlerden Annelere En Özel Hediye

İzmirli Öğretmenlerden Annelere En Özel Hediye

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Benim Adım Öğretmen” isimli konser de öğretmenler seslendirdikleri şarkıları annelere hitaben söylediler.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde hazırlanan konserde öğretmenler söyledikleri şarkılar ile beğeni toplarken, “Yemen Türküsü” ise koro tarafından tüm annelere ve şehit annelerine armağan edildi.İzleyicilerin arasında konseri izleyen Yahşi;  daha önce de böyle etkinliklerin düzenlendiğini ancak İzmir’in farklı olarak diğer illerde söylenen şarkıların çıkış noktası olduğunu söyledi. Öğretmenlerimizin bestekâr ve söz yazarı olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “ Bir meslek lisesinde ki öğretmenimizin meslek dersi yanında müzikle, sanatla uğraşıyor olmasının eğitim için önemli olduğunu, matematik öğretmenin bu ülkenin sanatçılarına eser yazmasını, sanata iz bırakmasının önemli olduğunu, bu öğretmenlerin önünde saygı ile eğilinmesi gerektiğini ifade etti.

Okullarımızı türkü gibi, şarkı gibi yönetmek lazım.

Okullarımızı türkü gibi şarkı gibi yönetmek lazım diyen Yahşi, okul içerindeki uyumun müzik notalarının oluşturduğu uyum kadar ahenkli olması gerektiğini de vurguladı.

İzmir’de düzenlenen bu etkinliğin ilk defa yapıldığını da vurgulayan Yahşi, “ İzmir’de bulunan otuz ilçeden gelen öğretmenlerin oluşturduğu yetmiş beş öğretmenden oluşan “Benim Adım Öğretmen”  korosunun çalışmalarına devam edeceğini de söyledi.Türkiye’de bulunan tüm öğretmenlere ve annelere hediye edilen konser için emek veren öğretmenlere de teşekkür etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Vargeloğlu ise yapmış olduğu konuşmada eğitimde yenilikçi yaklaşımlar için yapmak istedikleri her çalışmada kendilerine destek veren İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’ye teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

Beste Fabrikası gibi Matematik öğretmeni…

Yazığı seksene yakın şiiri bestelenerek TRT arşivine alınan matematik öğretmeni Mustafa Töngemen ise salondan yoğun alkış aldı.Şarkıcı Ferhat Göçer tarafından seslendirilen “ Aşkın Mevsimi Olmaz ki”  şarkısının hem söz yazarı hem de bestecisi öğretmen Gökhan Örs ise sergilediği performansla ayakta alkışlanırken koro ve solo olarak söylenen şarkılar izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Hem şef, hem öğretmen, hem söz yazarı, hem de bestekâr…

Öğretmen Berna Göksu konserde Şeflik yaparken son olarak hem söz hem de bestesini yaptığı “ Ben Öğretmenim” isimli şarkı meslektaşı Renin Yükseler tarafından seslendirildi.

unnamed-(1)-162.jpgunnamed-233.jpg
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.