İzmirli Skolyoz Hastası Genç İçin Kampanya Başlattılar

İzmirli Skolyoz Hastası Genç İçin Kampanya Başlattılar

Toplumsal konularda duyarlılık gösteren ve yaptığı çalışmalarla ünlenen İnsan İçin Umut Derneği İzmirli skolyoz hastası Merve Aslan'ın ameliyat masraflarının karşılanması için kampanya başlattı.

Ağrıları nedeniyle okulu bırakan İzmirli Merve Aslan için harekete geçen İnsan İçin Umut Derneği, düzenlediği kampanyayla Merve'nin ameliyat masraflarını karşılamaya çalışıyor. Omurganın dönerek kişinin fiziksel özelliklerinde asimetri oluşturan hastalık aynı zamanda skolyoz hastası olan kişiler için süreç çok ağrılı geçebiliyor.

[caption id="attachment_9769" align="alignnone" width="754"]İnsan İçin Umut Derneği Başkanı: Mensure Gökçe İnsan İçin Umut Derneği Başkanı: Mensure Gökçe[/caption]

Skolyoz Nedir?

Skolyoz, omurganın göğüs veya bel bölgelerinde görülebilen, yana doğru eğriliğidir. Normal ve sağlıklı omurgada omurlar arkadan bakıldığında yukardan aşağıya yani boyun, sırt ve bel bölgelerinde düz bir hat şeklinde uzanır. Skolyozda ise omurlar sağa veya sola doğru yer değiştirir ve aynı zamanda kendi eksenleri etrafında döner.

Omurgaya arkadan bakıldığında eğrilik düz durulduğunda bile fark edilebildiği gibi bazen bu denli net değildir ve ancak öne eğilme durumunda, kontroller ve röntgen filmlerinde anlaşılabilir.

Skolyoz Belirtileri

Skolyoz, yetişme çağındaki çocukların geleceğini tehdit eden bir hastalık. Hastalık erken belirlendiğinde tedavisinde yüzde 100'e varan bir başarı sağlanıyor. Ancak zamanında teşhis edilemeyen omurga eğrilikleri ilerlemişse, çocukların normal gelişimi engelleniyor. Erişkinlik döneminde; bel ve sırt ağrıları, kalp ve akciğer fonksiyon bozuklukları ortaya çıkıyor.

Skolyoz hastalığı yüzünden her 1000 kişiden 2 - 3'ünün aktif tedavi görmesi, her 1000 kişiden 1'inin de ameliyat olması gerekiyor. Skolyoz, dikkatli bir göz tarafından farkediliyor. Bu belirtiler şunları kapsıyor:

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.