İzmirli Şoförlere Cumhurbaşkanı ve Başbakana Hakaretten Dava

İzmirli Şoförlere Cumhurbaşkanı ve Başbakana Hakaretten Dava

Şoförler hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettikleri gerekçesiyle 1.5 yıldan 6.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bir yıl önce gerçekleştiği öne sürülen olayda, iddiaya göre otobüs şoförü olarak görev yapan A. S. bir sosyal medya sitesi üzerinden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun fotoğrafını paylaştı. Aynı sosyal medya sitesi üzerinden A. S.'nin arkadaşları olan 5 diğer şoför ise bu fotoğrafı Erdoğan'ın da adının geçtiği şekilde hakaretlerle paylaştı. 

Emniyet Müdürlüğü tespit etti

Şoförlerin paylaşımlarını incelemeye alan İzmir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, paylaşımların dosya haline getirerek, Cumhuriyet Savcılığına sevk etti.

Dosyaya bakan Cumhuriyet Savcısı, şüphelilerin ifadelerini almak üzere çağırdı. İfade veren şoförlerin tamamı, sosyal medya sitesinde paylaşım yaptıkları paylaşımdan haberdar olmadıklarını söyleyerek, paylaşımın başka bir kişiye ait hesapta olduğunu öne sürdüler. Şoförler öte yandan mesajı kasıtsız olarak kazayla paylaşmış olabileceklerini ve mesajların suç teşkili taşımadığını düşündüklerini belirttiler.

6 şoförün ifadesini alan Cumhuriyet Savcısı, şoförler hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçu işlediklerini söyleyerek, Cumhurbaşkanına alanen hakaret ve görevli memura hakaret gibi suçlamalarla 1.5 yıldan 6.5 yıla kadar hapis cezası isteyerek dava açtı. Sanıklar ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacaklar.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan dosyaya dahil oldu 

Davanın açılmasının ardından Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın avukatları mahkemeye dilekçe göndererek davaya müdahil olduklarını belirttiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.