İzmirliler 15 Temmuz'da Konak Meydanı'nı doldurdu

İzmirliler 15 Temmuz'da Konak Meydanı'nı doldurdu

15 Temmuz’da yaşanan hain darbe kalkışmasının ilk yıl dönümünde İzmirliler Konak Meydanını doldurdu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün ilk yıl dönümünde, İzmir’de Konak Meydanında düzenlenen etkinliklerle şehitler anıldı. Ellerine Türk Bayrağı alan 7’den 70’e İzmirliler, hain darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü’nü (FETÖ) lanetledi.

Gece boyunca türküler, marşlar ve 15 Temmuz videoları eşliğinde temsili nöbet tutacak olan vatandaşlar, sabahın ilk ışıklarına dek meydanlarda olacak.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıl dönümü, İzmir’de Konak Meydanı’nda toplanma alanı olurken, İzmirliler sokağa döküldü. Araçla konvoy yapan vatandaşlar ellerindeki Türk Bayraklarını sallarken ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı. Konak Meydanı ile Konak iskele arasındaki köprünün üstünü dolduran vatandaşlar marşlar söylerken, yoldan geçen araçlar ise korna ile eşlik etti.

15 Temmuz’da FETÖ mensuplarının hain darbe girişimi gecesi olduğu gibi bu yıl da saatler 00.13’ü gösterdiğinde İzmir’de de selalar okundu. Demokrasi nöbeti tutan vatandaşların toplandığı Konak Meydanındaki Yalı Camii’nin minaresinin şerefesine ellerindeki Türk bayraklarıyla çıkan İzmirliler okunan selaya eşlik etti. Vatandaşlar, gecenin karanlığında parlayan ay yıldızlı bayraklarla güzel görüntüler oluşturdu.

2111504.jpg

15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, İzmirliler Konak Meydanı’nda sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbeti tuttu. Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’deki konuşmasını kurulan dev ekranlardan izledi. Sabah ezanın okunmasının ardından tarihi Konak Camii’ne geçen vatandaşlar, hep beraber sabah namazı kıldı. Milli birlik ve beraberliğin simgelendiği demokrasi nöbetine ara veren İzmirliler, akşam saatlerinde Konak Meydanı’na toplanarak demokrasi nöbetine kaldıkları yerden devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.