İzmirliler büyük çekilişi sabırsızlıkla bekliyor

İzmirliler büyük çekilişi sabırsızlıkla bekliyor

Her yıl milyonlarca insanın hayalini süsleyen, çekilmesine günler kala bayilerin önünde uzun kuyruklar oluşturan Milli Piyango’nun büyük ikramiyesi, bu yıl 60 milyon TL olacak.

Toplam 348 milyon 180 bin liranın dağıtılacağı çekiliş, tarihin en büyük ikramiyesini verecek. Büyük ikramiyenin hayalini kuran milyonlar, 31 Aralık gecesinde yapılacak çekilişi sabırsızlıkla bekliyor. Farklı hayalleri, beklentileri, umutları olsa da,  bilet sahipleri, ortak ve büyük bir heyecanı paylaşıyor.

           

                        EV ALACAKLAR VAR DÜNYA TURUNA ÇIKACAKLAR DA

            İzmirli vatandaşları da, gelenekselleşen büyük ikramiye çekişinin heyecanı sarmış durumda. 60 milyon TL ile yapılabileceklerin hayalini kuran İzmirliler, “Büyük ikramiye size çıksa ne yapardınız?” sorusuna birbirinden ilginç yanıtlar verdi. Sanılanın aksine, ikramiyenin kendisine çıkması durumunda çok büyük bir şaşkınlık yaşamayacağını belirten ve bir eğitim kurumunda öğretmenlik yapan Jale Uçar, “Maddi olarak sıkıntıda olmasam da, ‘Adettendir’ diyerek bir adet çeyrek bilet aldım. Büyük ikramiye bana çıkarsa, bu parayı, çocuğum ve çevremde maddi sıkıntılar yaşayan insanlar için harcarım. Geriye kalan parayla da dünyayı gezerim”dedi.

         Reklamcılık öğrencisi Onur Karakaya ise, talihli kişinin kendisi olması durumunda büyük bir arazi satın alıp oraya hayalindeki evi inşa edeceğini ifade ederek, “Evin içerisinde spor salonundan, yüzme havuzuna varıncaya kadar her şeyi en ince ayrıntısına kadar planlar ve yaptırırdım. Gayrimenkule yatırım yapar, geri kalan parayla da hayvan barınakları yaptırırdım”diye konuştu.

                        AMORTİ HAYALİ BÜYÜK İKRAMİYE İLE YARIŞIYOR

            Ev, araba, arsa sahibi olmak gibi ortak hayalleri olanların dışında, öğrenciye burs vereceğini, parayı tamamıyla ülke içerisinde iş gücü yaratmak amacıyla kullanacağını, islami geleneklere aykırı olsa da, çekiliş parasıyla kutsal toprakları ziyaret etme gibi hayalleri olduğunu belirten vatandaşlar da bulunuyor. Yılbaşı özel çekilişinde, büyük ikramiyenin değil de, daha küçük meblağların,  hatta amorti ikramiyenin bile hayalini kuranlar da azımsanamayacak kadar çok. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.