İzmirliler dikkat! 22 Ekim'de trenler duracak!

İzmirliler dikkat! 22 Ekim'de trenler duracak!

İzmir Metro A.Ş ve SODEM-SEN ile metro ve tramvayda örgütlü olan Demiryol-İş Sendikası arasında gerçekleşen TİS görüşmelerinden uzlaşı sağlanamamıştı

Bunun üzerine Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi’nin aldığı karar doğrultusunda 1 Ekim tarihi itibarıyla işyerlerine grev kararı asılmıştı. Gelinen noktada ise Sendika, Metro A.Ş önünde yaptığı basın açıklamasında grevi uygulayacakları tarih ve saati açıkladı. Yapılan açıklamada; grevin 22 Ekim 2021 tarihinde başlayacağı ve anlaşma sağlanana kadar süreceği belirtildi. Buna göre 22 Ekim itibarıyla metro ve tramvay çalışmayacak. Metro A.Ş önünde yapılan basın açıklamasını Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral okurken, emekçiler; ‘İş, ekmek yoksa barış da yok’ ‘Direne direne kazanacağız’ ‘Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz’ ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’ sloganları attı. Sendika Başkanı Hamdullah Giral, anlaşma sağlanması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çağrı yaptı.

94b6c70e-0a31-494d-a363-596991e517e3.jpeg

Sendikanın yaptığı açıklama şöyle:

627 üyemiz adına sendikamız ile İzmir Metro A.Ş. arasında yürütülmekte olan 9’uncu dönem TİS görüşmelerimiz 20 Nisan 2021 tarihinde başlamış ve 180 gündür de devam etmektedir.69 maddeden oluşan sözleşme taslağımızın 60 maddesi üzerinde anlaşma sağlanmış, geriye kalan 9 madde üzerinde tüm iyi niyet çabalarımıza rağmen anlaşma sağlanamamıştır. Anlaşılmayan bu 9 maddenin temel sebebi Sayın Tunç Soyer’in iradesini masaya yansıtmayan Metro A.Ş. yönetimidir! Bugün tarihini belirlediğimiz grev kararının mimarları da onlardır!

‘NEDEN ADALET SAĞLANMIYOR!’

Müzakere yolunu hep açık tuttuğumuz bu süreçte işverenimizden sadaka değil, emeğimizin karşılığını, evimizi geçindirebileceğimiz ve insanca yaşayabileceğimiz ücretler talep ettik. Metro A.Ş.’nin kuruluşundan bu yana, İzmir halkına aralıksız olarak en kaliteli hizmeti veren çalışanların 21 yıllık geçmişi çalındığı gibi emekli olup işten ayrıldıktan sonra da çalışma süresinde almış olduğu düşük ücretler sebebi ile geleceğine de ipotek konmuştur! 21 yıldır alın terinin karşılığını alamayan metro emekçisi çalışan yoksul olmak istemiyor artık. Biz emekçiyiz, alın terimizi satıp evimizi geçindirmeye çalışıyoruz. Gün geçtikçe zorlaşan hayat şartlarıyla birlikte her şeyin fiyatı artarken neden yıllardır açlık sınırında ücretlere mahkum edildik! Neden bizim ücretlerimizde adalet sağlanmıyor! Neden bütün belediye çalışanlarına verdiğiniz ücretleri 627 metro çalışanına vermemek için direniyorsunuz, anlamış değiliz!

‘SOYER’DEN HESAP SORMASINI TALEP EDİYORUZ’

Sayın Tunç Soyer başkanımızdan bütün bunların hesabını Metro A.Ş. yönetimine sormasını talep ediyoruz. Toplu sözleşmemiz yapılan bu hak gaspını ortadan kaldıracak bir sözleşme olmalıdır, olmakta zorundadır. Aksi halde başta Metro A.Ş. emekçileri, aileleri daha sonra da İzmir halkı bu durumdan olumsuz şekilde etkilenecektir. Temennimiz bizleri aldığımız bu kararı uygulamaya koymadan 9’uncu dönem toplu sözleşmemizi masada imzalayıp, haksız hukuksuz adaletsiz bir dönemi sonlandırarak Metro A.Ş. emekçisi arkadaşlarımızla birlikte coşkulu bir kutlama yapmaktır. Demokrasinin kalesi İzmir’imize ve emekçi dostu Sayın Başkanımıza da yakışan budur.

d3773671-43a2-43e7-a969-8dfec00534c8.jpeg

22 EKİM’DE GREV BAŞLIYOR

Anlaşma yanlısı olmayan tutumlarından dolayı 28 Eylül 2021 tarihinde bizleri grev kararı almak zorunda bırakan iş verenimize hakkımızı verin dedik, duymadılar! Ücretlerimiz açlık seviyesinde dedik, duymadılar! Geçinemiyoruz dedik, duymadılar! Bizi ciddiye alıp taleplerimize kulak vermediler! Değerli metro emekçileriyle birlikte başlattığımız eşit işe eşit ücret, sosyal adalet ve daha iyi çalışma koşulları için vermiş olduğumuz mücadelemizde başka çıkar yol bırakmadıklarından dolayı üretimden gelen gücümüzü kullanmak adına 22 Ekim 2021 Cuma günü saat 05:00 itibariyle grev kararımızı uygulamaya başlayacağımızı İzmir kamuoyuna duyuruyoruz. Yaşasın hak mücadelemiz, yaşasın ekmek mücadelemiz!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.