iZMiRLiLER DiKKAT; GREV VAR... YARIN VAPUR SEFERLERi DURACAK

iZMiRLiLER DiKKAT; GREV VAR... YARIN VAPUR SEFERLERi DURACAK

Büyükşehir Belediyesi'nden de açıklama geldi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ulaşımı hizmetlerini yerine getiren İZDENİZ A.Ş. firması bünyesinde yaşanan grev çıkmazı sonrasında belediyeden flaş bir hamle geldi.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZDENİZ A.Ş.'de toplam 250 çalışanı kapsayan zam pazarlıklarında anlaşma sağlanamayınca grev de kapıya dayandı. Sendika ve şirket yöneticileri ile belediyedeki üst düzey bürokratlar arasında gerçekleşen son dakika toplantısının ardından uzlaşma sağlanamadı ve yarın sabah 06:00 itibarı ile grev resmen başlayacak.

VAPUR SEFERLERİ DURACAK, ULAŞIM KESİNTİYE UĞRAYACAK

Grevle birlikte vapurlar sefere çıkmayacak, deniz hizmetlerinin tamamı kesintiye uğrayacak. Sendikanın vapur iskelelerine grev pankartlarını asması ve sabah itibarı ile tüm deniz işçilerinin iskele önlerinde grev nöbeti tutması bekleniyor.

"GEREKLİ TEDBİRLER ALINMIŞTIR"

İZDENİZ A.Ş. ile Türk-İş’e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması ve sendikanın İZDENİZ’de görev yapan personel için 12 Temmuz’dan (yarından) itibaren grev kararı almasının ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi de bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Belediyemiz, ESHOT, İzmir Metro A.Ş., İZBAN ve İZULAŞ'ın koordineli çalışmasıyla, vatandaşlarımızın ulaşımda sıkıntı yaşamaması ve İZDENİZ grevinden minimum derecede etkilenmesi için gereken tedbirleri almıştır" ifadesine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.