İzmirliler dikkat! İZSU ve ESHOT'a zam!

İzmirliler dikkat! İZSU ve ESHOT'a zam!

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) ve Elektrik Su Havagazı Otobüs ve Troleybüs (ESHOT) için Mayıs ayı itibari ile uygulanacak yeni zamlar belli oldu.

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) ve Elektrik Su Havagazı Otobüs ve Troleybüs (ESHOT) için zam oranları geçtiğimiz aylarda Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) bağlama kararı almıştı. Su faturalarında ilk olarak ÜFE uygulaması geçtiğimiz ay yüzde 7,22 ile uygulandı. Yine geçtiğimiz ay İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan karar ile ESHOT'ta ÜFE zammı bu ay ilk kez uygulanacak. Aylık zam oranı TÜİK'in açıkladığı ÜFE oranına sabitlenen İZSU ve ESHOT'ta, Mart ayı ÜFE oranına göre yüzde 9,19 oranında zam gelmiş oldu

haber-15452.jpg

SUYA BİR ZAM DAHA

Mart ayı enflasyon oranları belli olurken buna göre; Ocak ayında yüzde 48,69 olan yıllık enflasyon yüzde 54,44'e yükseldi. Şubatta yurtiçi ÜFE de yüzde 7,22 artarken yıllık bazda artış yüzde 105,01 oldu. ÜFE oranının yüzde 7,22'yi bulması sonrası ise İZSU'da uygulanan yeni sistem ile, İzmir'de Mart ayında su faturalarına yüzde 7,22 oranında zam yapılmıştı. Bugün açıklanan Mart ayı enflasyon oranları sonrası ise İzmir'de suya yüzde 9,19'luk bir zam daha gelmiş oldu.

haber-3783-1.jpg

ESHOT'UN İLK ÜFE ZAMMI!

İZSU'da ikinci olarak uygulanacak ÜFE zammının yanı sıra Nisan ayı itibari ile yeni düzenlemeden ESHOT'ta nasibini aldı. Geçtiğimiz haftalarda tam ücretin 6 lira 50 kuruş olurken öğrenci ücreti 2 lira 20 kuruşa yükseltilirken, Nisan ayı enflasyon oranı sonrası ESHOT'a da gelecek zam belli dolu. Buna göre ESHOT'a, açıklanan ÜFE oranları sonrası yüzde 9,19 oranında zam gelmiş oldu. Buna göre tam biniş ücreti 7 lira 09 kuruşa yükselecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.