İzmirliler, 'İtalya’ya Yolculuk' edecek

İzmirliler, 'İtalya’ya Yolculuk' edecek

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, 3 Mayıs – 31 Mayıs tarihlerinde fotoğrafçı Sissa Micheli ile ressam Lorenzo Mariotti’nin eserlerini sanatseverlere sunuyor.

MEDYA EGE - Sanatçılar Sissa Micheli ile Lorenzo Mariotti'nin eserlerini bir araya getiren İtalya'ya Yolculuk: Deniz ve Dağ Sergisi, 3 Mayıs – 31 Mayıs tarihleri arasında Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezinde İzmirli sanatseverleri bekliyor.

screenshot-20221013-161043-instagram.jpg

İtalya'da bulunan LUMEN Dağ Fotoğrafçılığı Müzesi için özel olarak tasarlanan “Dağ Görüntüleri. Tarihten Yansımalar” (“DAĞ PARÇALARI. Tarihi Yansıtan”) sergisinde Sissa Micheli savaş ve barış temaslarını işlerken sonai yalnızca Güney Tirol dağlarının güzellikleriyle değil, aynı zamanda savaş geçmişleriyle de karşı karşıya getiriyor.

screenshot-20221013-161051-instagram.jpg

Micheli, fotoğraf yoluyla kritik sorular sorarken, izleyicide rahatsız edici ve ironi onun yaratarak dağ fotoğraflarının karşısında barışmak anlamında kendi yorumlarını getirmelerini amaçlıyor.

“Water and Light / Su ve Light” ile karşılaşan Lorenzo Mariotti'nin serisi ise birden fazla temayı içeren birkaç yıllık üretimlerini kapsıyor olsa da, işlerin ortak noktasısu su olarak göze çarpıyor. Her şey denizle, Roma'nın göz alıcı çeşmeleriyle dikkat çekici meydanlarıyla, şehri ve yansımaları sularının üzerindeki titreşen anıtlarını yarıp geçen Tiber Nehri'yle, suyu etkili ve idareli kullanan sukulent bitkilerinin tasvirleriyle kutlanan su ile bağlantılı. Sanatçının seçkideki eserler geleneksel ve klasik bir resim tekniği olan ahşap üzerine sır ile gösterilmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.