İzmirliler müjde: Bornova Kınalı Bamya artık tezgahlarda

İzmirliler müjde: Bornova Kınalı Bamya artık tezgahlarda

Bornova Belediyesi'nin Coğrafi Tescilini aldığı Bornova Kınalı Bamyası, Ağustos ayı başından itibaren Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatif tezgahlarında olacak.

MEDYA EGE - Bornova’nın en önemli geleneksel ürünlerinden olan ve Anadolu topraklarının en eski tohumlarına sahip Bornova Kınalı Bamyası, Bornova Belediyesi tarafından bu ay toprakla buluşturuldu.

bornova-bamya-fidanlik.jpg

Bornova Belediyesi'nin coğrafi işaret tescilini aldığı Bornova Kınalı Bamyası’nın orijinal tohumlarını korumak için harekete geçen belediye, mutasyon ve tozlaşma nedeniyle orjinalinden uzaklaşan tohumları tespit edip, aslına uygun olanlar için özel bir alan oluşturmuştu.

Bornova Belediyesi bu kez de, Kınalı Bamya'nın Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde satışa çıkarılacağını duyurdu.

bornovada-kinali-bamya-hasadi.jpg

Belediye tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Kınalı Bornova Bamyası anavatanında yetişiyor. 2020 yılında coğrafi işaret tescilini aldığımız Kınalı Bornova Bamyası’nın ilçemizdeki üretimini arttırmak hedefiyle yerel üreticimizi teşvik ediyor ve destek oluyoruz. Tohum, tarla sürme, dikim, gübre ve alım garantisi verdiğimiz 7 üretici, olmak üzere 5 kırsal mahallemizde(Yaka, Çiçekli, Karaçam, Gökdere, Çamiçi) toplam 20 dönüm alanda dikim yaptı. Kınalı bamyalar Ağustos ayı başından itibaren Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatif tezgahlarında olacak."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.