İzmirliler sordu, Soyer cevapladı: Olası İzmir depremi için Büyükşehir neler yapıyor?

İzmirliler sordu, Soyer cevapladı: Olası İzmir depremi için Büyükşehir neler yapıyor?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, olası bir depreme karşı İzmir’de yürütülen çalışmalar ve hazırlıklara ilişkin bir açıklama yaptı.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından İzmir’de yaşanacak depreme karşı belediyenin neler yaptığına ilişkin İzmirlilerden mesajlar aldığını söyleyerek, deprem çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

tunc-soyer-aa-1912793.jpg

En büyük önceliğin İzmir’in dirençli bir kente dönüştürülmesi olduğunun altını çizen Başkan Soyer, “İzmirlilerin yaşadıkları kentte, yaşadıkları binalarda kendini güvende hissetmeleri için Türkiye’nin en kapsamlı deprem araştırmaları ve risk azaltma projelerini hayata geçirdik” dedi.

Türkiye’nin en kapsamlı yapı ve zemin laboratuvarını kurduklarını ifade eden Başkan Soyer şöyle konuştu; “Çiğli’deki Egeşehir Laboratuvarı, gerek deprem ve zemin gerekse yapı araştırmalarında ihtiyaç duyulan deney ve analizlerin uluslararası standartlarda yapılabilmesi için önem taşıyor. 10 üniversiteden 43 bilim insanı ve 18 uzman mühendis ile diri fay hatlarını haritalandırıyoruz. Karada ve denizde yürüttüğümüz çalışmalarla güvenli mekansal planlama ve yapılaşmanın yol haritası belirleyeceğiz. 2024’te tamamlayacağız.”

3567903-bbe3d224192f4c95e673c3464233b34c-640x640.jpg

İzmir’deki binaların sağlamlığı için kimlik kartlarının çıkarıldığını belirten Soyer, Bayraklı’da 31 bin 146 yapı incelendiğini, Bornova’da ise 62 bin yapının incelenmesi için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Projenin İzmir’de bulunan toplam 903 bin 803 yapıya da uygulanacağını belirten Soyer, son olarak “Zemin yapısı ile zemin davranış özelliklerinin modellenmesine de Bornova’dan başladık. Deprem dalgalarının hareketini anlamak amacıyla bin 565 noktada ölçüm yapıyor, 50 bin metrelik sondaj kuyuları açıyoruz. 12 bin hektarlık alanda mikrobölgeleme etüt çalışmaları yürütüyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.