İzmirliler tiyatroya doyacak

İzmirliler tiyatroya doyacak

"Merhaba Halikarnas Balıkçısı" adlı tek perdelik tiyatro oyunu, İzmirlilerle buluşacak.

Halikarnas Balıkçısı mahlaslı gazeteci, yazar, şair, ressam Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın İstanbul'dan Bodrum'a uzanan zorlu yolculuğunu anlatan "Merhaba Halikarnas Balıkçısı" tiyatro oyunu, 27 Aralık Çarşamba günü saat 20.00'de tiyatro severlerle buluşacak.

Kültürpark İzmir Sanat'ta sahneye taşınacak olan tek perdelik ücretsiz oyunun kontenjanı, salon kapasitesi ile sınırlı olacak.

gb2zckrwcaajjuh.jpg

MERHABA HALİKARNAS BALIKÇISI

Halikarnas Balıkçısı mahlaslı Cevat Şakir Kabaağaçlı, Resimli Hafta Dergisi'nde 1925’te kaleme aldığı 'Hapishanede İdama Mahkûm Olanlar Bile Bile Ölüme Nasıl Giderler' başlıklı yazısından dolayı İstiklal Mahkemesi’nde yargılanır.

Suçlu bulunur ve üç yıl kalebentlik cezası alarak Bodrum’a sürgün edilir. Böylece Halikarnas Balıkçısı’nın mavi sürgünlüğü de başlamış olur.

İstanbul'dan Bodrum'a uzanan zorlu yolculuğu ve bu yolculuk esnasında başına gelenlerin anlatıldığı oyunda, Halikarnas Balıkçısı'nın aynı zamanda Anadolu'nun gözden kaçan tarihi hakkındaki görüşleri de yer alıyor. Aykut Taşkın'ın Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın 26 kitabından uyarladığı tek kişilik oyunda, Halikarnas Balıkçısı'nı yine Aykut Taşkın oynarken, yönetmenliği Barış Taşkın yapıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.