İzmirlilere Açık Çağrı! Sessiz Kalma

İzmirlilere Açık Çağrı! Sessiz Kalma

Her 5 çocuktan biri cinsel istismar mağduru

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Semra PEKTOPAL ve Menderes’te çocuklara okul müdürü tarafından yapılan cinsel istismarı canı pahasına ortaya çıkaran Öğretmen Saadet Özkan, birlikte yaptıkları açıklamada; 

“Son zamanlarda yurdumuzun çeşitli yerlerinden sıkça ve art arda duymaya başladığımız çocuklara yönelik cinsel istismara, İzmir ilimizin de eklenmiş olması bizi derinden yaralamıştır. 

İlimiz Menderes İlçesinde, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrenciye cinsel istismar suçundan yargılanan okul müdürünün duruşması, 22 Eylül Perşembe günü İzmir Bayraklı Adliyesi 8. Ağır Ceza'da görülmeye devam edilecektir.  

Çocuğa yönelik cinsel istismar olayları son beş yılda % 50 artış göstermiştir. Ülkemizde ki her 5 çocuktan biri cinsel istismar mağduru. Her ay 650 çocuk istismar ediliyor. 

Değerli Kamuoyu

Daha önce ülkemizin birçok yerinde ve en son İzmir’de yaşanan çocuk istismarı olayı toplumumuzda derin bir yara açmıştır. Bu olayın sıkı takipçisi olmaya devam edeceğiz ve yapılan bu insanlık, hukuk, ahlak, bilim ve akıl dışı uygulamalara karşı mücadele edeceğiz ve o gün cinsel istismara maruz kalmış çocuklarımızı yalnız bırakmayacağız, davayı takip etmeye devam edeceğiz. 

Ayrıca şort giydiği için dayak yiyen Hemşire, Çiğli'de bayramda tecavüz edilen kadın ve Bornova'da tanışma isteğine "hayır" dediği için dayak yiyen Öğretmen içinde duyarlı kitle örgütleri ile birlikte, 22 Eylül'de saat 13.30'da Bayraklı Adliyesi önünde olacağız” diyerek, duyarlı tüm İzmir Halkını çocuklara sahip çıkmaları için davet ettiler. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.