İzmirlilere gıda paketi dağıtılmaya başlandı

İzmirlilere gıda paketi dağıtılmaya başlandı

İzmir'de koronavirüs salgını nedeniyle evinden çıkamayan 65 yaş üstü yurttaşlar ile ihtiyaç sahibi ve 1 ila 5 yaş arasında çocuğu olan İzmirlilere gıda paketi dağıtmaya başlandı

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından tespit edilen 65 yaş üstü maddi durumu iyi olmayan yurttaşlara gıda paketi dağıtımına başlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilk gıda paketlerini evlere teslim ederken yurttaşlarla sohbet etti, başka bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu. 

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Hemşeri İletişim Merkezi’nin (HİM) 444 40 35 numaralı telefonuna gelen her talep kayıt altına alınıyor ve gelen talepler ilgili birimlere yönlendirilerek en hızlı şekilde karşılanıyor. Başkan Tunç Soyer'in koronavirüs krizinden olumsuz etkilenen, öncellikle desteğe muhtaç yaşlılar için yaptığı çağrıyla başlayan dayanışma ağı da büyüyor. Meslek odaları ve bazı iş insanları gıda ve hijyen paketleri oluşturmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi de bunların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için lojistik ağını kurdu.

s966946.jpg

Personele moral verdi

Kültürpark 3 No’lu hol Büyükşehir Belediyesi’nin lojistik merkezi olarak belirlendi. İlk etapta belediyeye ulaştırılan ve belediyenin kendi olanaklarıyla kooperatiflerden temin ettiği kuru gıda ve temizlik ürünleri burada depolandı. Yardım paketlerini yurttaşlara ulaştıracak belediye personeli ve gönüllü ekipleriyle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dağıtım öncesi moral konuşması yaptı. Tüm personelin maske ve eldiven taktığından emin olduktan sonra konuşmasına başlayan Başkan Soyer, “Bugün yapmaya çalıştığımız şey Türkiye’ye ilham olacak, dünyaya örnek olacak bir şey. Her şeye rağmen çalışmaya devam ediyorsunuz. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 

Zor günlerden geçtiğimizi vurgulayan Soyer, “Sel gider kum kalır. Bu zor günler geçecek, geriye bu dayanışma kalacak. Her şeyden daha kıymetli olan budur. İzmir, bu sıkıntılı günleri en iyi atlatan kentlerden biri olacak. Bu da sizlerin sayesinde olacak. Bu dayanışmayı büyütmemiz gerek. Sizin ulaştıracağınız paketlerle birçok insan çok mutlu olacak. Çünkü aynı zamanda büyük bir ekonomik kriz var ve bu kriz derinleşecek. Siz büyük bir insanlık görevini kahramanca yapıyorsunuz. Kendinize de sağlığınıza da çok dikkat edin” şeklinde konuştu.
 
Yurttaşlarla sohbet etti

Başkan Tunç Soyer, daha sonra paketleme çalışmasını başlattı. Ardından da bir dağıtım minibüsüyle Gürçeşme bölgesinde ilk paketlerin teslimine katıldı. Başkan Soyer’e İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan ve Başkan Soyer’in eşi Neptün Soyer de eşlik etti. Başkan Soyer, gıda paketini teslim ettiği yurttaşlarla kapıda sohbet etti, başka sıkıntıları olup olmadığını sordu, küçük çocuklara da kitap hediye etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ellerindeki gıda ve hijyen ürünlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyenler, bu dayanışmada gönüllü olarak yer almayı düşünenlerin 444 40 35 numaralı telefona başvurmalarını istedi.

s963647.jpg
 
Pakette neler var?

İlk etapta 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi 3 bin 500 yurttaşa ulaştırılacak kuru gıda paketinde kooperatiflerden temin edilen çay, şeker, üç çeşit peynir, bal, zeytin, zeytinyağı, pirinç, nohut, kuru fasulye, bulgur, hijyen malzemesi, gazete ve çocuklar için kitap bulunuyor. İhtiyaç sahibi 1-5 yaş arasında çocuğu olan 5 bin 500 aileye ise gıda paketinin yanı sıra Süt Kuzusu projesi kapsamında sekizer litre süt de dağıtılıyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi gıda yardımıyla beraber maddi durumu yeterli olan ancak evden çıkamayan, kimsesi olmayanlara market ve eczane alışverişi desteğini de sürdürüyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum