İzmirlilere kötü haber! Suya gelecek zam oranı belli oldu

İzmirlilere kötü haber! Suya gelecek zam oranı belli oldu

İZSU'nun Eylül ayı itibari ile uygulanacak yeni zam oranı belli oldu. Aylık zam oranı TÜİK'in açıkladığı ÜFE oranına sabitlenen su tarifelerine Haziran ayı ÜFE oranına göre yüzde 5,17 oranında zam gelmiş oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Şubat ayı olağanüstü meclis oturumunda güncel faturalandırma sistemine geçilmiş ve her ay TÜİK tarafından açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranında su tarifelerine zam yapma kararı alınmıştı. Fiyat artışlarını Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) bağlayan İZSU, bu yolla her ay zammın önü açılmıştı. Yapılan düzenleme sonrası ise İzmirlilerin gözleri her ay açıklanan enflasyon rakamlarına çevriliyor.

1200x627-ibbden-suya-8inci-zam-teklifi-1641386936980.jpeg

TÜİK, 2022 yılı Temmuz ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı. Buna göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 79.60 aylık yüzde 2.37 arttı. Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ise yıllık yüzde 144.61, aylık yüzde 5.17 arttı.

ÜFE oranının yüzde 5,17’yi bulması sonrası ise İZSU'da uygulanan yeni sistem ile, İzmir'de Eylül ayında su faturalarına yüzde 5,17 oranında zam yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.