İzmirlilerin vapur çilesi!

İzmirlilerin vapur çilesi!

Hafta sonları ve bayramlarda Konak’tan kalkan Karşıyaka ve Bostanlı seferlerinin birleştirilmesi sebebiyle oluşan yoğunluk, İzmirlileri isyan ettirdi.

Nilda Altın Okay- İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş. Genel Müdürlüğü, normalde Konak-Karşıyaka ve Konak-Bostanlı olmak üzere iki farklı vapurda, iki farklı sefer halinde gerçekleştirilen yolculukları, hafta sonları ve bayramlarda birleştirerek tek sefer haline getiriyor. Konak-Karşıyaka-Bostanlı-Konak şeklinde gerçekleştirilen seferlerde oluşan kalabalık, İzmirlilerin çilesi haline geldi.

2e4cff0e-f06f-49d9-ba33-d49556abbafc.jpg

Tatil günlerinde şehir içinde sosyalleşmek isteyen vatandaşların akın ettiği vapur seferlerinin sıklaştırılması yerine tek vapura düşürülmesine isyan eden İzmirliler, özellikle denizin dalgalı olduğu günlerde ayakta kalmanın güvenli olmadığını dile getirdiler.

4d4c4ee9-5c18-4765-aa54-9745786212c7.jpg

Biniş ve inişlerde oluşan kalabalık, sefer saatlerinin aksamasına sebep olurken, aşırı yoğunluk dolayısıyla bazı vatandaşların vapura binememesi de dikkat çekti.

6e2f53ed-7523-4bd9-b243-9864381e27b6.jpg

Her hafta sonu ve bayram tatilinde aynı sorunun yaşandığına dikkat çeken bir vatandaş, “Karşıyaka’da yaşıyorum ve iş yerim Konak’ta. Bu vapuru her gün kullanmak zorundayım. Özel günlerde ve tatillerde sefer sayılarının artırılması gerekirken neden Karşıyaka ve Bostanlı vapurlarının birleştirildiğini anlamak mümkün değil. Vapura binerken insanlarla resmen güreşiyoruz. İtiş kakış sırasında birisi denize düşse ne olacak? Yaşlılar, kucağında bebek olan insanlar ayakta yolculuk yapıyor. Doğma büyüme İzmirliyim, vapurda ayakta yolculuk yapıldığını ilk kez görüyorum. Büyükşehir Belediyesi bu uygulamaya acilen son vermeli” ifadelerini kullandı.

7da2a43b-db7b-4993-bacf-cef5810f7db8.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.