İzmirlinin CHP'den beklentisi büyük!

İzmirlinin CHP'den beklentisi büyük!

Ali Eyce yazdı; İzmirlinin CHP'den beklentisi büyük!

Yerel seçimlerde İzmir’de 28 belediye başkanlığı yarışından seçim zaferiyle çıkan CHP’yi ve CHP’den belediye başkanı olan bütün herkesi tebrik ediyorum.

Zor bir yarıştı, umutsuzluk dolu, karmaşıklık dolu, tartışmalar dolu, farklı düşünceler dolu bir seçimden zaferle çıkmak CHP açısından ve İzmir açısından çok ama çok önemli.

Yerel seçimler öncesi mevcut belediye başkanlarından 23’ünü aday adayı oldukları halde aday göstermeyen CHP’deki bu değişim, birçok olumlu ve olumsuz etkenlere rağmen İzmirliler tarafından kabul görmüş durumda.

CHP’yi İzmir’de yerel seçim zorunu başardı ama asıl onu bekleyen daha büyük bir zorlukla da karşı karşıya kaldı.

İzmirli seçmenin geçmiş 5 yılda belediye yönetimlerinden memnun olmadığını iddia edip, dikkate alarak değişim yapan CHP, gelecekteki beş yılda CHP’li belediyelerden İzmirlilerin neler beklediğini de umarım dikkate alır.

Enflasyonla mücadele eden merkezi hükümet, emeklilerin maaşlarındaki düşüklük merkezdeki iktidara AK Parti’ye ne kadar uyarı olarak dönmüş olsa da, bunun bir de yerel uyarısı olduğunu bilmek de gerekiyor.

‘Tepeden tırnağı değişim yapıyoruz’ diyerek Genel Kurul’da Genel Başkanlarını değiştirerek başlayan süreci devam ettiren CHP’nin, önümüzdeki 5 yılda bu değişimin vatandaşa yönelik etkisini de göstermek zorunda.

İzmir’in, İzmirlilerin yerel anlamda sorunları belli.

Yol, koku, trafik, yeşil alan, otopark, kentsel dönüşüm, ulaşım, sosyal aktivite ve sosyal destekler.

CHP’li belediye başkanlarının yerine tercih edilerek aday gösterilen CHP’li belediye başkanları da emimin bu korunu farkındalardır.

Dün dündür, bugün bugündür ama yarın da eninden sonunda gelir.

Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı, milletvekilliği, belediye başkanlığı, meclis üyeliği, muhtarlık gibi seçimler dönemi 2028’yılına kadar kapandı.

Siyasi partiler kadar siyasi partilerin şemsiyesi altında sandıktan seçilerek çıkanlar, önümüzdeki yılları iyi değerlendirip, eksilerini giderip, artılarını çoğaltma çalışması içinde olmaları gerekiyor.

İzmir özelinde CHP, 28 belediye başkanlığını kazanması bir seçim zaferi olarak kabul edilse de o zaferin içindeki eksikliği görüp, bu eksikliğin daha da fazla artmamasına gayret göstermek zorunda.

31 Mart seçimlerinde belediye başkanlığını kazandıran oy sayısı, oranı, 2019 yılına göre çok düşük.

31 Mart seçimlerinde sandığa gitmeyen İzmirli sayısı bir hayli fazla.

31 Mart seçimleri öncesi İzmir’deki yerel hizmetlerle ilgili şikâyetlerin sayısı bir hayli fazla.

Dün dündür, bugün bugündür ama yarın da eninden sonunda gelir.

Vesselam!

chp-izmir-buyuksehir-belediye-baskan-adayi-tugaydan-aciklama.webp

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.