İzmir Senfoni’den bir Dünya Prömiyeri

İzmir Senfoni’den bir Dünya Prömiyeri

Müziğin evrensel dilini her hafta farklı sanatçılarla İzmirlilerle buluşturan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO), bu hafta Türk besteciler...

Müziğin evrensel dilini her hafta farklı sanatçılarla İzmirlilerle buluşturan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO), bu hafta Türk besteciler Kenan Durul "Zulül”, Hasan Ferit Alnar  “Kanun Konçertosu”eserleri ile, Münir Nurettin Beken 'in "Dino ile Ceren Bale Süiti"nin dünya prömiyerine ev sahipliği yapacak.Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’n de 4 Kasım  Cuma gecesi Folkart’ın ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan konser saat 20.30’da başlayacak.

Konserin ilk bölümünde Kenan Durul'un "Zulül"adlı eserinin ardından Şef Hakan Şensoy yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'na solist olarak kanun sanatçısı Oğuz Karakaya'nın eşlik ettiği Hasan Ferit Alnar’ın “Kanun Konçertosu” seslendirilecek.
 
Programın ikinci bölümde ise Münir Nurettin Beken’in “Dino ile Ceren Bale Süiti"dünya prömiyeri seslendirilecek. Türk çalgıları ve büyük orkestra için yazılan bu eserde Hakan Şensoy yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’na solist olarak Aziz Şenol (Ney), Hatice Doğan Sevinç (Klasik Kemençe), Caner Can (Kanun) ve Tolga Karaslan (Ud) eşlik edecek. 
 
Konserin biletleri internet üzerinden (www .biletinial .com),  Alsancak ve Karşıyaka D&R’lardan ve konserin yapılacağı Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nden Cuma günü konser saatine kadar alınabilecek.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.