İZMOD İFTARINA REKOR KATILIM

İZMOD İFTARINA REKOR KATILIM

İzmir Mobilyacılar Odası’nın (İZMOD) geleneksel “İftar Yemeği” büyük ilgi gördü.

İZMOD Başkanı Hasan Özkoparan “Bugünün Ahileri olan bizler camiamız, üyelerimiz, ülkemiz için aşk ile çalışıyoruz. Birbirimizi sevip, birbirimize daha sıkı sarılmalıyız. Türkiye'nin, dünyanın en büyük ekonomisi olması için çalışmalıyız" dedi.

İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) her yıl geleneksel olarak düzenlen “İftar Yemeği” 8. kez Birlik Otel’de gerçekleşti. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu (TAİF) Genel Başkanı Ali Rıza Ercan, İzmir Esnaf Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, siyasi partilerin temsilcileri, oda, dernek ve vakıfların başkanları, belediye başkan yardımcıları,  çok sayıda il ve ilçe müdürü, bürokrat ve sanayi sitelerinin yöneticileri, İZMOD Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, iş dünyasının önde gelen isimleri ve İZMOD üyeleri katıldı.

ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
 

Birlik ve beraberlik vurgusunun işlendiği iftarda konuşan İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, oda çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Özkoparan, “Bugünün Ahileri olan bizler camiamız, üyelerimiz, ülkemiz için aşk ile çalışıyoruz. Türkiye'nin, dünyanın en büyük ekonomisi olması için gayret ediyoruz. Birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece bunu başaracağımıza eminim. Geçen yıl buradan söz verdiğim odamıza yeni bina yapılması çalışmamızda temel atma aşamasına kadar geldik. Yeni Sanayi Siteleri kurulması için çalışıyoruz. Karşıyaka ve Çiğli’deki üyelerimiz için Koyundere’de bir merkez olacak. Türkiye’de bir ilk olacak internet sitesi çalışmamız devam ediyor. Sektörümüze nitelikli eleman kazandırmak için eğitim çalışmalarımız kapsamında kariyer günleri yapıyoruz. Gençleri mobilyacı olmaya teşvik ediyoruz.   Sanayi sicil belgesi ve Kapasite raporu alma zorunluluğu getirildi. Üyelerimize bu konuda odamız olarak destek veriyoruz. 30 Haziran’a kadar bunları yaptırmayanlara cezalar verilecek”dedi.

İYİ AĞIRLAYIN HAKKINIZI ARAYIN
 

Geldiği yeri unutanların gideceği yeri bulamayacağını vurgulayan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, “Genel seçim kapsamında siyasetçiler ziyaretler yapıyor. Esnaf kardeşlerim misafir perverlik yapın, siyasetçileri iyi ağırlayın. Koltuğun en güzeline oturtun, çayın en güzelini verin. Ama hakkınızı arayın. Yıllardır size neden sanayi sitesi yapmadıklarını, yıllardır çözülmeyen sorunlarınıza ne zaman çözüm getireceklerini sorun”şeklinde konuştu.

ESNAF BAKANLIĞI ŞART
 

İzmir’in mobilya üretiminde özel bir yeri olduğunu her fırsatta bu kente gelmekten mutlu olduğunu belirten TAİF Genel Başkanı Ali Rıza Ercan, mobilyacıların Kadir gecesi ve Ramazan Bayramı’nı kutladı. 40 yıllık bir esnaf olarak esnafı TBMM’de temsil ettiğini vurgulayan CHP İzmir Milletvekili ve Adayı Tacettin Bayır, “Esnafımız zor günler geçiriyor. Sattığı malı aynı fiyattan rafına koyamıyor. Sorunlarının kalıcı çözümü için Esnaf Bakanlığının kurulması şart. Kırk yıllık esnaf olan benim esnafımıza her zaman gönlümde kapımda açık”dedi.

 Bu yıl sekizinci kez gerçekleşen programa en yoğun katılım gerçekleşti. Binin üzerindeki davetli Birlik Otel’in bahçesinde birlikte dua edip birlikte iftar yaptı. Gecenin düzenlenmesine katkı koyan kurum ve kişilere protokol üyeleri teşekkür plaketlerini verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.