İzol, "Kürt olmak PKK'lı olmak demek değildir"

İzol, "Kürt olmak PKK'lı olmak demek değildir"

Ramazan İzol, Kobani gözaltıları hakkında açıklamalarda bulundu.

İzol aşiretinin genç sözcülerinden ve Güney Doğu Bölgesi’nin genç kanaat önderlerinden olan Araştırmacı - Yazar Ramazan İzol, aralarında HDP'li siyasetçilerin de bulunduğu 82 kişi hakkında verilen gözaltı kararını yorumladı.

Toplantı için gittiği Diyarbakır da basın mensuplarının sorularını cevaplayan İzol, gerçekleşen olayların kürt halkına mal edilmek istendiğini fakat kürt vatandaşı olmakla PKK’lı olmak arasında çok büyük fark olduğunu belirtti. Kürt halkının vatanını ve milleti seven, gerekirse Türk Bayrağı’nın göklerde dalgalanması için canını seve seve verebilecek insanlar olduğunu da sözlerine ekleyen İzol, “Kürt olmak PKK’lı olmak demek değildir” dedi.

“BU MİLLET UNUTMAZ!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini de hatırlatan İzol, “Sokağa insanları çağırıp ondan sonra Diyarbakır'da halkımızı öldürenleri bu millet unutmuyor ve unutmayacaktır da. Sayın Cumhurbaşkanımız daha öncende ifade ettiği gibi bu işin peşini bırakmıyor, bırakmayacaktır da” ifadelerine yer verdi. 

MİLLETVEKİLLERİNİ HEDEF ALDI

İzol, "Bugün Diyarbakır'da evlatları dağa kaçırılan analar dimdik duruyorsa bunun bir sebebi var. Ölümden korkmuyorlar, üzerine üzerine gidiyorlar, 'Evlatlarımız gelene kadar buradan ayrılmayacağız' diyorlar. Kandil'e de seslenmek istiyorum, Bu terör örgütlerin önünde, arkasında olanlara, onlara siyasi destek olanlara da sesleniyorum. Bu ülkede katil aranıyorsa bunların adresini aramaya gerek yok. Bunlar, parlamentoya kadar sızmışlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.